Magazin ORC

Minden, amit Hevesi Istvánról eddig nem tudtál

Két évtizede koptatja már a rallypályákat Hevesi István, aki eleinte a látványos autózásáról volt híres, mostanában azonban inkább az eredményei dominálnak, hiszen Székesfehérváron és Veszprémben is megnyerte az ORC-t, de abszolút értékelésben is komoly eredményeket ér el a Mitsubishi Lancer Evo VI-tal.

Részlet a Rally Café legfrissebb, 2019. augusztusi számában megjelent interjúból.

Hány éves korodban voltál először raliversenyen?

Öt–hat éves lehettem, amikor apuval kimentünk. Bikolpusztai vagyok, a tardosbányai gyorsasági vége gyakorlatilag a házunk előtt ment el. Nem tudom megmondani, hogy mi tetszett meg benne, de gyerekkorom óta én is versenyezni akartam.

Mit tartasz életed legnagyobb eredményének?

Az idei Fehérvár Rallyt, ahol megnyertük az ORC-t és abszolútban is ötödikek lettünk. Nem volt műszaki gondunk, defektünk, jó kis verseny volt.

Milyen egy versenyzés nélküli, ideális hétvégéd?

Akkor is szerelek. Ritka az olyan vasárnap, amikor szabad vagyok, bár most legutóbb volt egy ilyen, a párommal elmentünk a tatabányai plázába, fagyiztunk egyet, megnéztük a hűtőgépeket, mert lassan vennünk kell egyet.

A teljes interjú a Rally Café 2019. augusztusi számában olvasható, amiben Hevesi István mesél arról, hogyan lett versenyző, melyik sportolót tiszteli a legjobban – nem lesz nagy meglepetés –, hogy milyen zenét hallgat, már amikor van rádió a műhelyében, mit szeret a rallyban a legjobban és a legkevésbé és természetesen azt is megkérdeztük tőle, hogy be merne-e ülni maga mellé navigálni. 

A Rally Cafét keresd az újságárusoknál valamint a Mol, az OMV és Lukoil benzinkutakon.

 

Érdemes elolvasni

Miskolc Rally: 154 km egy nap alatt

Hund Gábor

Rally Café Magazin azonnal, csak 295 Ft-ért

mihalyi.csaba

Miért nem lett Alain Prost kilencszeres világbajnok?

mihalyi.csaba