Magazin ORB

MINDEN, AMIT IFJ. RANGA LÁSZLÓRÓL ÉS RANGA PÉTERRŐL EDDIG NEM TUDTÁL

A hatszoros magyar bajnok, Ranga László gyermekei nem kerülhették el végzetüket. Ifj. Ranga László már az iskolapadban is bukósisakot tervezett, gokartozott, majd ralira váltott. Ranga Péter sokkal később, egy születésnapi ajándék után lett raliversenyző.

Részlet a Rally Café 2020. júniusi számában megjelent cikkből.
Mi volt az első ralis élményed?

ifj. Ranga László: A Lada VFTS, amivel apáék versenyeztek. Otthon állt az udvarban. Úgy hívtam, hogy a „Gombos“, mert hogy gombbal lehetett beindítani. Olyan volt akkor, mint egy űrhajó, a mai napig emlékszem az illatára. Nem rég voltam Budai Béla bácsinál beleszagoltam az ő VFTS-be és ugyanazt az illatot éreztem.

Ranga Péter: Hogy melyik volt az első, azt nem tudom, amire emlékeszem, az az, amikor a cameles Audi leégett. Jöttünk haza a versenyről édesanyám és Topp Zoli hozta az Audi versenyautót, mi Lacival és apával mögöttük jöttünk a Zsigulival. A bőszénfai dombon állt az Audi és mire odaértünk már égett.

EZ IS ÉRDEKELHET: 15 ÉVESEN A RALLY VB-N
EZ IS ÉRDEKELHET: ZSIGULIVAL CSAK KERESZTBE

(…)

Ha egy dolgot változtathatnál magadon, mi lenne az?

ifj. Ranga László: Kicsit a lazaságomból visszavennék.

Ranga Péter: Sok döntést könnyebben meg kellene hoznom és nem túlagyalni.

ifj. Ranga László: Igen, mi úgy működünk, hogy ha van egy szakadék, akkor én megpróbálok fejest ugrani bele, Peti meg visszarángat, aztán én húzom őt, hogy akkor legalább menjünk le a szakadékba, ha már nem ugrunk. Ezért is tudunk olyan jól együtt dolgozni.

A teljes cikket a Rally Café 2020. júniusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

Érdemes elolvasni

Vértes Rally 2021 – Versenykiírás

Hund Gábor

Mindenkit megleptek murván is!

Hund Gábor

Önerőből az ötben!

Vörös Gergő

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.