Magazin

Minden, amit Velezdi Eszterről  eddig nem tudtál

Utcán egy E30-as BMW-vel jár, veterán hegyifelfutón versenyez is vele, de Kertész Krisztián oldalán tavaly az ORC 13-as kategóriájában bajnok lett, az idén pedig Krajnyák Petra navigátoraként vezeti – azóta meg is nyerte – a Kia Kupát. Igazi megszállott, aki a ralipályákon tudta valóra váltani gyerekkori álmát. 

Részlet a Rally Café 2019. októberi számában megjelent cikkből

Hány éves korodban voltál először raliversenyen? 

13 éves voltam, amikor az egyik barátnőmmel a fiúk után elszöktünk megnézni egy amatőr versenyt. Ott láttam először versenyautókat és ott figyeltem fel egy fiatal lányra, aki buggyval állt rajthoz. Akkor csodálkoztam el, hogy az autósportot lányok is űzhetik. Itt érkezett a felismerés hogy én is ezt akarom csinálni. Úgy hét éves korom óta követtem az autóversenyeket, néztem a Forma–1-et tévében,a bátyám mellett kuporodva. A mai napig tagadja, de tőle indult minden.

Kit hívnál meg egy italra?

Kimi Räikkönent! Hatalmas figura.

Mit tartasz életed legnagyobb eredményének?

Mindenképpen a raliversenyzésre gondolnék. Ez volt az, amit gyerekkorom óta szerettem volna csinálni. Lányként furcsának ítéltek meg, ellenezték, családom sem vette komolyan. A legnagyobb dolog volt az életemben, hogy beteljesíthettem az álmaim és elkezdhettem versenyezni. De ha egyet kellene említenem, akkor a Nyíregyháza Ralit mondanám, ahol tavaly nagy küzdelemmel,megszereztük a bajnoki címet. Az nagy eredmény számomra.

A teljes interjút a Rally Café októberi számában olvashatjátok, amit keressetek az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon.

Érdemes elolvasni

KOVÁCS ÖCSIKE, AKI A NYARALÓPÉNZT IS AUTÓRA KÖLTÖTTE

mihalyi.csaba

KISS NORBI ÚJRA EURÓPA-BAJNOK ESÉLYES

mihalyi.csaba

HERCZIG NORBERT AUTÓI – AZ ÖSSZES!

mihalyi.csaba