Magazin

MINDEN, AMIT VINCZE FERIRŐL EDDIG NEM TUDTÁL

Szlalomban kétszer nyert magyar és CEZ bajnokságot, majd az RTE-ben is a bajnoki címig vitte. A rally 1-be már mint az egyik legígéretesebb fiatal versenyző érkezett és miután háromszor lett harmadik, tavaly megnyerte a magyar bajnokságot. Vincze Ferenc, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Ferike a kávézónk vendége.

Részlet a Rally Café 2020. júliusi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.
Mi volt az első rallys élményed?

Gyerekkoromtól kezdve jártunk édesapámmal a környékbeli rallyversenyekre, Eger, Salgó, Miskolc. Nem tudom pontosan melyik volt az első verseny, amelyiken ott voltam, de nagyon szerettük a rallyt. Janikának szurkoltam, ismertük őt személyesen is, mert járt a környékünkre vadászni. Nem tudnék egy dolgot kiemelni, mi tetszett meg a rallyban, az autók illata, a hangja, a technika, a látvány, minden. Gyerekként az egy csoda volt, hogy évente pár alkalommal ilyen autókat láthatok.

Vincze Feri, Rally Café 2020. július
Hogyan lett belőled versenyző?

Már gyerekként az volt a célom, hogy versenyző legyek. Eleinte Forma–1-es versenyző akartam lenni, de pár év után megjött az eszem és akkor már a rally volt a cél. Amikor azonban már láttam, hogy ez mekkora anyagi áldozattal jár, akkor szinte teljesen le is mondtam róla. Szlalomoztam, aztán egy rallysprinten indultam egy Citroën Saxóval, amit mi építettünk. Az édesapám navigált nekem, és a kategóriánkban elsők lettünk. 2012-től indultam rally túrában egy Evo IX-es Mitsubishivel.

Vincze Feri, Rally Café 2020. július
Kinek a posztere volt a szobád falán?

Nem volt poszterem, nem akartam összeragasztgatni a szobám falát. Ha lett volna, akkor biztosan Janikáé lett volna. Ha poszterem nem is, de autogramom volt tőle.

A teljes interjút Rally Café 2020. júliusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

Érdemes elolvasni

Vizelli szakágat váltott

mihalyi.csaba

Rally 3 családi vállalkozásban

mihalyi.csaba

AMIKOR ELVÁGTAD MAGAD ALATT A FÁT

mihalyi.csaba