WRC

Minden eszközt bevetnek a finn rendőrök

A Montéhoz hasonlóan az Arctic Rally is zárt kapus verseny lesz, és, hogy ez valóban így legyen, a finn rendőrség drónokkal is figyelni fogják a pályák szélét, de munkájukat segítik az erdészek is.

 
Mivel az Arctic Rally is zárt kapus lesz, ezért minden szervező, és rendészeti szerv arra ösztönzi a szurkolókat, hogy a versenyt a WRC+ adásán és a finn YLE TV-n keresztül figyelje két hét múlva.
 
“Nagyon sok lehetőség áll már rendelkezésre egy rally követését illetően. – mondta Kai Tarkiainen, a finn nemzeti sporthatóság sportigazgatója és verseny igazgatója. Sok tudósítás érhető el rádióban, televízióban és az interneten is. A rajongók ezeket a felületeken használva tehetnek a verseny biztonságos lebonyolításáért, valamint hozzájárulnak ahhoz, hogy ha normalizálódik a helyzet, újra versenyt szervezhessünk ezeken a területeken.”
 
A Lappföldi Rendőrség megerősítette, hogy megduplázott erővel lesznek jelen a versenyen, hogy távol tudják tartani a szurkolókat.
 
“Mindenki helyezze magát kényelembe és nézze a versenyt otthon egy kanapéról a TV-ben, rádióban vagy az interneten. – mondta Anu Arhippainen, a Lappföldi Rendőrség kommunikációs vezetője.
 
A rendőrség drónokkal fogja figyelni a pályák környékét, valamint munkájukat a helyi erdészek is segíteni fogják motoros szánokkal. A szurkolók tehát nem tudnak majd elrejtőzni a hatóságok elől.

Érdemes elolvasni

Szeptemberre tolódhat a Finn Rally

Hund Gábor

Ezek a helyek a WRC jövőbeni céljai

Hund Gábor

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.