ORB Sajtóanyag

Minden jó, ha a vége jó…

A Nyíregyháza-Zemplén Rali kezdetén nem találta a Hibján Joci – Szollár Csabi páros a Ford Fiesta tökéletes beállítását. De az M-Sportnak köszönhetően a futam végére ez is megoldódott.  

 

Sikerült a saját elvárásotoknak megfelelni a Zemplénben?

– A kitűzött terveinket teljesítettük, hiszen célba értünk, de rengeteg munkát kell majd beletennünk, hogy eggyé váljunk az autóval. Nem akartunk erőlködni, még mindig azon volt a hangsúly, hogy teszteljük a Fordot. Gyűjteni kell továbbra is a versenykilométereket, és ez már a 2022-es tervünk egyben. Nyilván mivel Nyíregyháziak vagyunk, szerettünk volna a hazai közönség előtt jól szerepelni, és kicsit gyorsabban menni, de a jelenlegi beállításokkal most ennyire futotta. 

 

A verseny végére a beállításokkal is szerencsétek volt. 

– Igen, mikor már kezdtük elengedni ezt az egészet… és a küzdés-csalódottság határán táncoltak az idegeink, akkor megérkeztek hozzánk a szervizbe az M-Sport gyári mérnökei. Az utolsó szakasz előtt kaptuk a segítséget, valószínűleg látták a nem túl fényes eredményünkön, hogy valami nem oké az autóval. Ez számunkra egy pozitívum volt, nagyon hálásak vagyunk, és örülünk, hogy legalább az utolsó gyorson úgy tudtunk versenyezni, ahogy elterveztük. 

 

Hogyan értékelnéd a hétvégét?

– A Fóny-Regéc-Óhuta szakasz tetszett a legjobban. Az autó tökéletesen működik a kapott beállításokkal, és pont ez kellett ahhoz, hogy nyugodtabban vágjak majd neki a következő szezonnak. Hiszen tudom mire képes a Ford, most már csak nekünk kell hozzá igazítani magunkat, és reményeink szerint gyorsak leszünk mi is vele. Tényleg az utolsó mentsvárunk volt az M-sport, hogy ne rossz szájízzel távozzunk a számunkra helyi futamról.

 

Jöhet a 2022-es tervezgetés?

– Igen, idén valószínű ennyi volt, most már csak a jövő évi bajnokság előtt szeretnénk tesztelgetni, amikor a mi időnk, illetve az időjárás engedi. Jó lenne úgy odaállni az első rajthoz, hogy már tegező viszonyba vagyunk a Forddal. Teljes évadban gondolkodunk, ezért mindenképpen felkészültnek kell lennünk addig.  

 

Partnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: RallyFeeling.hu

Érdemes elolvasni

Mindennek megvan a maga feelingje!

Vörös Gergő

Dobogós helyekért küzdött Zsigovits Norbert és Szőke Márk

Hund Gábor

Mads Østberg dominált a Magyar Rally Bajnokságban

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.