CEZ

Mindenki megkapja a CEZ-pontokat

Minden idén megszerzett CEZ-pont hivatalossá vált és a bajnokság történetében először lesz mínuszolás. Egy elég nehéz helyzetben hoztak kompromisszumos döntést a Közép-Európai Zóna Kupa (CEZ) országai.

Bár a CEZ-bajnokságok egy része júliusban elindult, egészen a hónap végéig nem lehetett tudni, hogy a megszerzett pontok hivatalossá válnak-e. Több ország versenyzői ugyanis, nehézkesen tudtak beutazni a CEZ-futamokat rendező országokban.

Ezért felmerült annak a lehetősége is, hogy az idén egyáltalán nem értékelik a CEZ-t, ezt azonban, mint később kiderült egyetlen ország sem akarta. A július utolsó napjaiban tartott online konferencián végül egy példás kompromisszum született:

„Minden eddigi CEZ-futamon megszerzett pont hivatalossá vált – mondta Oláh Gyárfás, a CEZ alelnöke –, de hogy azokat a versenyzőket se hozzuk hátrányos helyzetbe, akik csak többnapos karanténnal utazhattak volna a versenyekre, a CEZ történetében először mínuszolást vezetünk be.

Oláh Gyárfás és Jean Todt, a Salgó Rally rajtjában

Mindig is fontos volt számomra, hogy a magyar versenyzők minél több lehetőséget kapjanak CEZ pontszerzésre, hiszen az elmúlt évtizedekben komoly eredményt értünk el a Közép-Európai Zóna Kupában.“

A döntés több magyar versenyzőt is érint, hiszen a rallyban a Kumrovec és a Salgó Rally volt az eddigi két CEZ-futam, Historicban a Salgót követően a Miskolc Rallyn is lehet CEZ-pontokat gyűjteni, de gokartban is több magyar CEZ-pontszerző volt már az idén.

A bajnokságok hivatalos állását várhatóan a következő napokban teszik közzé a CEZ hivatalos honlapján.

 

Érdemes elolvasni

Molnár Martin az FIA-CEZ és az osztrák bajnokság élén

mihalyi.csaba

Molnár Martin tarolt Ada Hujában

mihalyi.csaba

Molnár Martin második CEZ győzelme

mihalyi.csaba

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!