WRC

Mindkét WRC címet célba veszi a Hyundai 2020-ban

Hétfő reggel bemutatta a Hyundai Motorsport 2020-as WRC-jének festését és elárulták idei céljukat is, melyet főként az Ott Tanak, Thierry Neuville kettőssel szeretnének elérni.

 
A Hyundai Motorsport tavaly világbajnok tudott lenni a WRC gyártói közül, ezért idén szeretnék megvédeni ezt a címet, a tavalyi világbajnok Ott Tanak leigazolásával pedig a pilóták bajnoki címéért is harcba szállnak 2020-ban.
 
A Hyundai minden versenyen indítja Ott Tanakot és Thierry Neuville-t, míg Dani Sordo hét, Sébastien Loeb pedig hat futamon vezetheti a harmadik autót.
“Vitathatatlanul a WRC egyik legerősebb versenyző felállása alakult ki az idei évre a Hyundainál. Ezt a gyártó motorsportban szerzett erős hírnevének köszönhetjük, mely képes nagyon erős versenyzőket a csapathoz vonzani.” – mondta Andrea Adamo csapatvezető.
 
A Hyundai fő célja a gyártók címének megvédése lesz.
“A 2020-as évben szeretnénk megvédeni a gyártók bajnoki címét, ezért minden korábbinál fontosabb lesz, hogy a versenyeken győzelemért harcoljunk. Ugyanakkor megmutatnánk, hogy gyorsak, következetesek és rugalmasak vagyunk a versenyeken, ezért kihasználva a több éves tapasztalatunkat és a csapat kemény munkáját, szeretnénk a pilóták bajnoki címéért is harcolni.” – mondta Thierry Neuville, aki tavaly év végén ötödször zárt a pilóták bajnokságában a második helyen.
 
A címvédést célozza meg Ott Tanak is, azonban elsősorban a pilóták között.
“Nagyon jó fogadtatásban részesültem a Hyundai Motorsportnál. A csapat tavaly megmutatta erősségét a gyártók címének megnyerésével. Az autóról valóban csak pozitívan tudok beszélni, ezért a gyártók bajnoki címe mellett szeretnénk a pilóták címét is megvédeni.” – mondta Ott Tanak, aki tavaly szerezte meg első vb címét.
 
“Nagyon jó, hogy van ehetőségem folytatni karrierem a Hyundainál .Sok boldog emléket szereztünk az évek során, melyek közül a 2019-es szardíniai győzelmet biztosan soha sem fogom elfelejteni. Idén minden kezdődik elölről, szeretnénk minden versenyen a legjobb tudásunkat nyújtani.” – mondta Dani Sordo, akinek várhatóan Mexikó lesz az első idei versenye.
“Nagy élvezetes első szezonom volt a Hyundainál 2019-ben. Bízunk benne, hogy a tavaly elvégzett fejlesztések előnyét idén ki tudjuk használni. Több új, visszatérő verseny lesz idén a bajnokságban, ezért már nagyon várom a rajtot.” – mondta Sébastien Loeb, akinek a Monte lesz az első futama idén.

Érdemes elolvasni

Tudna működni a költségkalap a WRC-ben?

Hund Gábor

Több, mint 10 verseny 2021-ben

Hund Gábor

Megsokszorozódtak az árak Észtországban

Hund Gábor