Magazin

Mit rejt még a porridge? – Élet Lewis Hamilton árnyékában

Legjobb szezonját teljesítette idén Valtteri Bottas, ám Lewis Hamilton árnyékában méltatlanul észrevétlen maradt. Ez azonban egyáltalán nem zavarja, sőt motiválja a finnt, aki ötévesen, egy bevásárlás során szeretett bele az autóversenyzésbe.

Részlet a Rally Café 2019. december számában megjelent cikkből

Pályafutása hét győzelméből négyet az idén szerzett, ötször indulhatott a pole-pozícióból – többször, mint csapattársa, Lewis Hamilton. Az év elején még a világbajnokságot is vezette és bár a szezon közepén volt egy kisebb hullámvölgye, az év végére újra magára talált és legjobb eredményét elérve az egyéni világbajnokság második helyén végzett.

Sokan büszkék lehetnének egy ilyen statisztikára, kivéve akkor, ha Lewis Hamilton csapattársa vagy, aki az eredményesség tekintetében nap mint nap figyelmeztet rá, hogy van valaki, aki jobb nálad.

„Az idei évem tényleg jól kezdődött, nyertem (a szezonnyitón) Ausztráliában, aztán Azerbajdzsánban is, vezettem a bajnokságot… – mondta Bottas. – Az augusztusi szünet előtt volt pár szerencsétlen versenyem és természetesen én is hibázta.

Lewis sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott és nagyon elhúzott, de a sebességem megvolt, az időmérő az egyik erősségem lett az idén, és tavalyhoz képest nagyon sokat javult a tiszta versenytempóm is.“

Lewis Hamilton mára a sportág egyik legsikeresebb versenyzőjévé vált, ha így folytatja, akár minden rekordot megdönthet és ahogyan annak idején nem volt könnyű Michael Schumacher csapattársának lenni, most nem lehet könnyű Lewis Hamilton árnyékában élni.

„Rengeteg energiába kerül.

Lewisnak nagyon–nagyon ritkán vannak nehéz hétvégéi, állandó a jó formája, a pályafutása még mindig felszálló ágban van és évről évre egyre jobb lesz.

Abszolút a legjobb tudásomat kell hozni, ha meg akarom őt verni, minden területen fejlődnöm kell, ami rengeteg munkával jár és nagyon sok energiába kerül. Szóval nem könnyű dolog, de nem is szeretem az életben a könnyű dolgokat.

Lewis valószínűleg a valaha volt legjobb versenyző, nagyon sokat nyert. Ez tény. De megmutattam, hogy meg tudom őt verni. Hogy ezt hogyan tudom elérni folyamatosan és egy teljes szezonban, az már egy nehéz kérdés, de tudom, hogy lehetséges.“

A teljes cikket elolvashatod a Rally Café 2019 decemberi számában, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon.
Ha nem akarsz várni, azonnal elolvashatod a digitális Rally Caféban, amit itt találsz: http://www.dimag.hu/magazin/RallyCafe

Érdemes elolvasni

Megjelent a Rally Café 2021. áprilisi száma

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. márciusi száma

mihalyi.csaba

Velenczei Ádám: Mi kell a győzelemhez? – Megjelent a Rally Café novemberi száma

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.