Magazin Magazin ajánló

Mit találsz a Rally Café 2020. júniusi számában?

Megjelent a Rally Café 2020. júniusi száma, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

SEBASTIAN VETTEL: VÉGETÉRT A FERRARI ÁLOM

A koronavírusos uborkaszezon legnagyobb meglepetését szolgáltatta Sebastian Vettel, aki 2021-re nem hosszabbított szerződést a Ferrarival, mivel pedig a szabad ülések egyre jobban fogynak, az is kérdéses, hogy jövőre folytathatja-e a versenyzést.

FERRARI: INDYCAR VAGY LE MANS?

Drasztikusan csökkentette az FIA a Forma–1-es csapatok éves költségvetését, amely után 2021-re több istállónál is elbocsátások várhatók. A Ferrari azonban szeretné minden alkalmazottját megtartani és vagy egy Le Mans-i vagy pedig egy IndyCar programra átcsoportosítani őket.

SZAJKY ISTVÁN: ZSIGULIVAL CSAK KERESZTBEN

A kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején Szajky István volt A ZSIGULIS, akiről mindenki beszélt. Nem csak azért, mert gyors volt, hanem mert szinte mindig látványosan autózott, mint az interjúban megtudhatjuk, azért, mert ezt tanították neki.

6 RALLY 1-ES, 11 RALLY 3-AS FUTAM

Teljessé vált a 2020-as versenynaptár, amely szerint a rally 1 és a rally 2 hat-hat, a historic mezőnye öt futamon gyűjthet bajnoki pontokat. A rally 3-ban 11 versenyt rendeznek, mivel egy közös futam is lesz, így az északi és déli régióban is hat-hat versennyel lehet számolni.

HERCZIG NORBERT AUTÓI: SKODA ÉS SUBARU

Négy magyar bajnoki címet nyert Herczig Norbert, az idén pedig a harmadik szezonját kezdi az Európa-bajnokságon. Az elmúlt 24 évben igen gazdag volt pályafutása versenyautókban, hiszen négy különböző Subaru WRC-vel versenyzett és a Skodák szinte valamennyi változatával rajthoz állt már.

KAMION-EB: KISS NORBI ÚJRA EB-ESÉLYES

Pályafutása legerősebb csapatával, a Révész Truck Racing Teammel, magyar háttérrel és MAN motorral áll rajthoz Kiss Norbi a kamion-Európa-bajnokságon, amelynek újra az egyik esélyesévé lépett elő. Az autót még nem, de a csapatot már bemutatták.

EURÓPÁBA KÖLTÖZIK A WTCR

Időben őszre, térben Európába helyezte át a 2020-as túraautó-világkupát a szervező és jogtulajdonos Eurosport Events. Ezt azt jelenti hogy Michelisz Norbinak hat hétvégén, tizenhat versenyen lesz esélye megvédeni a bajnoki címét.

ORB: DARA GÁBOR, AZ OPELES VERSENYZŐ

A pécsiek egykori kiválósága másfél évtizedet húzott le a hazai rallyban, többek között az ex-Ranga VFTS-sel, majd A-s Ladával versenyzett, de a legtöbben a kocka Corsáról emlékszünk rá. Dara Gábor pályafutása legjobb sztorijait eleveníti fel.

RALLY 2: LENDVAI ISTVÁN, 15 ÉVESEN A RALLY VB-N

Nyolcadikos korában indult a Suzuki Swift Kupában, a rallyra váltás pedig olyan jól sikerült, hogy a Wales Rallyn a Suzuki válogatóján második lett, ami után felajánlottak neki egy S1600-as Swiftet. A legfiatalabb magyar raliversenyző lehetett volna.

RALLY 3: KOVÁCS ÖCSIKE, AKI A NYARALÓPÉNZT IS AUTÓRA KÖLTÖTTE

Kovács J. Krisztián, népszerűbb nevén Kovács Öcsike, egyike azoknak, akik az egykori Lada A 1,6 kategóriában értek el sikereket, de nyert abszolút bajnoki címet is a déli régióban. A népszerű ladással a karrierjéről beszélgettünk.

DRIFT: PÁLYABEJÁRÁSON MÁRIAPÓCS

A 20 éves Rabócsiring a kelet-magyarországi régió egyetlen olyan versenypályája, amely alkalmas ralikrossz- és gokart versenyek megrendezésére, tarthatóak itt autós napok és ami még fontosabb: hazánk legizgalmasabb driftpályája is.

DRIFTRE VÁRVA: UTASI PÉTER ÉS TURÓCZI ÁRPI

A koronavírust a drift pilóták sem zárták a szívükbe. Utasi Pétert és Turóczi Árpit faggattuk arról, hogy mennyire vannak már kiéhezve egy kis csapatásra…

MINDEN, AMIT IFJ. RANGA LÁSZLÓRÓL ÉS RANGA PÉTERRŐL EDDIG NEM TUDTÁL

A hatszoros magyar bajnok, Ranga László gyermekei nem kerülhették el végzetüket. Ifj. Ranga László már az iskolapadban is bukósisakot tervezett, gokartozott, majd rallyra váltott. Ranga Péter sokkal később, egy születésnapi ajándék után lett rallyversenyző.

A Rally Café 2020. júniusi számát keresd az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

 

Érdemes elolvasni

Megjelent a Rally Café 2021. áprilisi száma

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. márciusi száma

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. februári száma

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.