Rally Café Magazin
Mitropa Mitropa Kupa

Gryazin vezet, Kiss Feri harmadik a Mitropában

Nikolay Gryazin vezet az első négy szakasz után a szlovén Nova Gorica Rallyn, mely a szlovén, mellett horvát bajnoki és a Mitropa Kupa futama is. A magyar versenyzők közül Kiss Ferenc áll a legjobban, míg Fogasy Gergő nagyot esett.
 
Nikolay Gryazin esélyeshez méltón vezet az első négy szakaszt követően, minden szakaszt megnyerve 34.6 másodperc előnyt autózott ki a Volkswagennel a szlovén Hyundai-os Rok Turk, és 49.8 másodpercet az ugyancsak hazai környezetben autózó skodás Bostjan Avbelj előtt.
 
A cseh Ondrej Bisaha további 17.8 másodperc hátránnyal a negyedik a Forddal, míg őt a német Hermann Gassner jr követi Hyundaijal 12.2 másodperccel.
 
Legjobb magyarként Kiss Ferenc a hatodik a Skodával 39 másodperccel Gassner mögött és 7 tizeddel márka – és honfitársa Klausz Kristóf előtt.
Hideg Krisztián ugyancsak Skodával a nyolcadik 18.1 másodperccel Klausz mögött, míg a horvát skodás Viliam Prodant 6.3 másodperccel előzi meg.
 
A legjobb tízet Lovász Pál zárja, aki ezúttal Skodával versenyez és 12.4 másodperccel áll Prodan mögött.
 
A horvát értékelésben Hideg Krisztián áll az élen Prodant és az R2-es Peugeot-t vezető Szilágyi János előtt.
 
A Mitropa Kupában Turk vezet Gassner jr előtt, míg Kiss a harmadik Klausz és Lovász előtt.
 
A Mitropa Kupa élére is állhatott volna egy jó eredménnyel Fogasy Gergő, aki, mint már beszámoltunk róla a verseny második szakaszán nagyot esett, de szerencsére komolyabb kár “csak” az autóban esett.
 
Jelenleg is zajlik a napot záró szuperspeciál, míg holnap nyolc szakasz vár a mezőnyre.

Érdemes elolvasni

A biztos célba érést választottuk!

Hund Gábor

Győzelem és 4. hely!

Hund Gábor

Fontos pontokat szereztek

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató