Gokart Sajtóanyag

Molnár Martin: Agresszív gumikezelés

Különösen nehéz hete volt Molnár Martinnak a Champions of the Future első állomásán, Genkben, ahol az egész OKJ mezőny komoly leckét kapott gumikezelésből. 

A sorozatban más abroncsot használnak, mint a WSK versenyein, ráadásul az MG új keveréket készített az idei szezonra, amely keményebb lett a korábbinál. A hideg aszfalton nagyon nehéz volt a felmelegítésük és az üzemi hőmérsékleten tartásuk, ami minden pillanatban nagyon agresszív gumikezelést igényelt. 

Molnár Martin, Révész Truck Racing Team, Champions of the Future, Genk, 2021. május 2.

Martin egykörös tempója nagyon biztató volt, de nem könnyű dolog egyik pillanatról a másikra átállni egy drasztikusan agresszív gumikezelésre. Az időmérőn csoportjában 20. lett, az előfutamokon a 13–23. helyek között végezett. A reményfutamon pedig a 24. helyet szerezte meg. A tapasztalatai azonban jól hasznosíthatók lesznek két hét múlva, amikor szintén Genkben rendezik a CIK gokart Európa-bajnokság első OKJ-futamát, amelyen szintén MG gumikat használnak. 

„Hasznos tapasztalattal lettünk gazdagabbak – mondta Molnár Zoltán csapatvezető. – Az első pillanattól az utolsóig nagyon agresszívan kellett kezelni a gumikat. Ha utolértél valakit, és nem szúrtál be neki az első adódó alkalommal, akár csak egy kanyart is kivártál, azonnal lehűlt annyira a gumid, hogy már nem volt tapadásod.

Molnár Martin, Révész Truck Racing Team, Champions of the Future, Genk, 2021. május 2.

Ezért egészen más vezetési stílusra volt szükség, mint az idei WSK-futamainkon. Amikor sikerült Martinnak felmelegíteni a gumikat, akkor most is jó volt a tempója, de nagyon nehéz volt a működési tartományban tartania őket. Érdekes tapasztalat volt ez a verseny, mindenképpen olyan, ami hozzájárul egy versenyző fejlődéséhez. Bízunk benne, hogy két hét múlva ugyanezeken a gumikon még jobb eredményt fogunk elérni.“

Molnár Martin, Révész Truck Racing Team, OKJ eredmények
Champions of the Future, Genk (Belgium), 2021. április 29. – május 2.

Résztvevők: 88
Időmérőfutam: 20.
Időmérő: 58.
CD előfutam: 13.
DF előfutam: 16.
AD előfutam: 26.
DE előfutam: 19.
BD előfutam: 23.
Előfutamok összesítve: 58.
Reményfutam: 24. 

Molnár Martin, Révész Truck Racing Team, Champions of the Future, Genk, 2021. május 2.

Érdemes elolvasni

Semmi elvárás…csak élvezzük a pillanatot

Hund Gábor

Zoli szerint is…teszt a lelke mindennek

Hund Gábor

Mindegyik gyorsot élveztük!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.