CEZ Gokart Sajtóanyag

Molnár Martin az FIA-CEZ és az osztrák bajnokság élén

Három második helyet szerzett MiniMax kategóriában Molnár Martin a szlovéniai Ptujban rendezett közös FIA-CEZ, szlovén és osztrák gokart bajnoki futamon, amivel megőrizte vezető helyét a Közép-Európai Zóna Kupa pontversenyében. Az osztrák értékelésben pedig három győzelemmel tovább növelte előnyét a bajnokság élén.

„Új pályán versenyeztünk, amit viszonylag keveset használnak, ezért amikor megérkeztünk, nem volt felgumizva – mondta Molnár Zoltán csapatvezető. – Az edzések során viszont meglepően gyorsan gumizódott és folyamatosan javult a tapadása.

Ez komoly feladat elé állított minket. Szombaton két vázzal is kísérleteztünk, hogy a lehető legjobban alkalmazkodjunk a változó körülményekhez.

Az időmérőn Martin forgalomba keveredett és három tized másodperc hátránnyal szerezte meg a harmadik helyet. A futamokon már ő futotta a leggyorsabb kört és mind a háromszor egy tized másodperc hátránnyal lett második. Az osztrák értékelésben mind a háromszor győzött.

Molnár Martin összesítettben második helyet szerzett Ptujban

Számításaink szerint ezzel tovább növelte előnyét az osztrák bajnokságban és továbbra is vezeti az FIA-CEZ-t, ahol a bajnoki cím két hét múlva, az utolsó futamon, Belgrádban dől el.“

Molnár Martin, Ptuj, Rotax MiniMax, eredmények

FIA-CEZ összesített: 2.
Osztrák összesített: 1.
3. futam: 2.
2. futam: 2.
1. futam: 2.
Időmérő: 3.

Gokart FIA-CEZ 2020. versenynaptár

július 5. Rechnitz (Ausztria)
július 25. Vransko (Szlovénia)
augusztus 23. Bruck (Ausztria)
szeptember 6. Ada Huja (Szerbia)
szeptember 13. Ptuj (Szlovénia)
szeptember 27. Belgrád (Szerbia)

Molnár Martin, Ptuj, Szlovénia

Érdemes elolvasni

Most sem vettük be Eger várát…

Hund Gábor

Mi se tudtuk bevenni Egert!

Hund Gábor

Azok a fránya lassítók…

Vörös Gergely

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!