Gokart Sajtóanyag

Molnár Martin CEE bajnok

Idei harmadik bajnoki címét szerezte Molnár Martin, aki a Central European Rotax Max Challenge (CEE), MiniMax kategóriáját nyerte meg. A nemzetközi sorozat két záró futamát a hétvégén rendezték volta Bruckban, de az osztrákok szigorodó vírus elleni védekező intézkedései miatt erre nem kerülhet sor, így három futam után hirdettek bajnokot.

A MiniMax kategória az idén is nagyon erős volt, hiszen több magyar mellett osztrák, román, szerb, lengyel, ukrán, lett és litván versenyzők is indultak a sorozatban. Összesen 16 versenyzőt értékeltek.

Molnár Martin, Central European Rotax Max Challenge, MiniMax bajnok 2020.

Molnár Martin a szezonnyitó kecskeméti hétvégén az elődöntőt, a döntőt és a kiemelt pontozású szuperdöntőt is megnyerte. Trinecben két második és egy harmadik helyet szerzett. Bruckban az elődöntőben harmadik lett, a döntőt és a szuperdöntőt pedig megnyerte. Így a kilenc futamból öt győzelem a mérlege.

„Nagyon sajnáljuk, hogy elmarad a két utolsó forduló, jó lett volna egy hétvége alatt hat versenyen indulni, de sajnos most a vírus mindent felülír – mondta Molnár Zoltán csapatvezető.

Martin három bajnokságot nyert meg idén az osztrák RMC-t, az FIA-CEZ-t és a CEE-t. Ez utóbbiban is több erős ellenféllel kellett megküzdenie. Minden hétvégén az első három–négy nagyon ügyes volt, komoly csaták zajlottak a pályán.

Molnár Martin, Central European Rotax Max Challenge, MiniMax bajnok 2020.

A legemlékezetesebb versenyünk a trineci volt, ahol pénteken már nem bírtak magukkal a srácok, és nekiálltak rollerrel versenyezni, aminek az lett a vége, hogy Martin alól úgy rántották ki a rollert, hogy a fejét is beverte. Jó nagy púp nőtt rá, alig bírta felhúzni a sisakot. Szombaton az időmérőn  csak második lett, és vasárnap is előbb visszaesett a rajtokból, majd onnan szép előzésekkel jött vissza a dobogós helyekre. Nem ez volt a legeredményesebb hétvégénk, de Martin itt dolgozott a legtöbbet, hogy sérülése ellenére is jól szerepeljen.

A CEE bajnokság végeredménye egyelőre még nem hivatalos.

A 2020-as Central European Rotax Max Challenge, MiniMax kategória végeredménye:

1. Molnár Martin 359
2. Max Habicht 336
3. Alexandru Wolter 304
4. Nemanja Jovanovic 225
5. Krausz Dániel 224

Molnár Martin, Central European Rotax Max Challenge, MiniMax bajnok 2020.

Érdemes elolvasni

Hideg Ádám egyből döntőbe jutott

mihalyi.csaba

Rekordszámú mezőnyben debütált Molnár Martin

mihalyi.csaba

Magyar sikerekkel kezdődött a WSK szezon

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató