CEZ Gokart

Molnár Martin FIA-CEZ bajnok

Molnár Martin nyerte MiniMax kategóriában a Közép-Európai Zóna Kupát (FIA-CEZ). A 12 éves magyar versenyző az osztrák után így idei második bajnoki címét szerezte.

A hat fordulós CEZ-bajnokságot két osztrák, két szlovén és egy kétszer szereplő szerb pályán rendezték, mindenhol három futamot, amelyeknek az eredménye azonos súllyal számított a bajnokságban. Az utolsó fordulón, a MiniMax kategóriában a vírushelyzet miatt nem volt elegendő induló, ezért ezen a hétvégén nem pontozták a mezőnyt. Az összesen 18 versenyéből Martin 11-et nyert meg, háromszor volt második, kétszer harmadik.

Molnár Martin FIA CEZ MiniMax bajnok, 2020

„Nem volt könnyű bajnokság, mert mindenhol voltak nagyon erős hazai versenyzők, Szlovéniában Nik Trobec és Vidmar Aljaz, Ausztriában Max Habicht, Szerbiában pedig Nemanja Jovanovic és Andrej Dobrota, akikkel jókat lehetett harcolni – mesélte Molnár Martin. – Az öt pályából három teljesen új volt, de a hazai versenyzők pályaismeretéből származó előnyét hamar kiegyenlítettem.“

Martinnak az idei a második szezonja a Rotax MiniMax kategóriában, ahol az osztrák bajnoki cím mellett megszerezte a CEZ-bajnoki címet is.

Molnár Martin FIA CEZ MiniMax bajnok, 2020

„Nagyon büszke vagyok mind a két bajnoki címre és arra is, hogy a Rotax MiniMax kategóriában már a második évemben a legtöbb futamot megnyertem és a környező országok legjobbjaival tudtam versenyezni.“

A szezon azonban ezzel még nem ért véget Martin számára, hiszen november 6–8-a között, az ausztriai Bruckban rendezik a Central European Rotax Max Challenge (CEE) dupla záró futamát, amelynek a MiniMax kategóriáját szintén vezeti.

Molnár Martin FIA CEZ MiniMax bajnok, 2020

A 2020-as FIA-CEZ Gokartbajnokság, MiniMax végeredménye

1. Molnár Martin 267,5
2. Nik Trobec 249
3. Max Habicht 173
4. Aljaz Vidmar 135
5. Nemanja Jovanovic 106

Molnár Martin FIA CEZ MiniMax bajnok, 2020

Érdemes elolvasni

Hideg Ádám egyből döntőbe jutott

mihalyi.csaba

Rekordszámú mezőnyben debütált Molnár Martin

mihalyi.csaba

Magyar sikerekkel kezdődött a WSK szezon

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató