Gokart Sajtóanyag

Molnár Martin: Harcos premier X30 Juniorban

Igen komoly és harcos mezőnyben mutatkozhatott be Molnár Martin az X30 Junior kategóriában az IAME Euro Series hétvégéjén, a portugáliai Portimaoban. A Miniben idén három bajnoki címet besöprő Martin nem illetődött meg a feladattól, és hamar felvette a ritmus. A legjobban pedig azt élvezte, hogy a gyorsabb gokarttal 127 km/h-s végsebességet ért el. 

Az 51 fős X30 Junior mezőnyben az időmérőn csoportjában a 18. helyen végzett, a két csoport összesítése alapján 36. lett. A három előfutamban 21., 14. és 20. helyen végzett. Az elődöntők után összesítettben a 38. helyen állt. Így az elődöntőbe jutásért indulnia kellett a 2nd Chance futamon, ahol a 8. helyről rajtolva két pozíciót javítva, 6. lett, amivel tovább jutott. 

Molnár Martin, X30 Junior, IAME Euro Series, Portimao 2020. november 27–29.

Az elődöntőben a 35. helyről indulva jött fel a 28.-ra. A döntőben szeretett volna előrébb lépni, de három ütközésbe is belekeveredett, kétszer kilökték a pályáról. Másodszorra beleállt a gokartja a falba, ahonnan Martin az odaérkező sportbírók előtt visszahúzta a gokartját, és egy kör hátránnyal folytatta a versenyt, amit végül az újabb eső miatt piros zászlóval szakították meg. Ekkor a 32. helyen állt, és mivel a verseny több mint 75%-át teljesítette a mezőny, így az utolsó befejezett kör eredménye alapján hirdettek eredményt.

„Tanulni jöttünk, arra pedig tökéletes volt a verseny. Egyrészről rendkívül erős volt a mezőny, másrészről nagyon harcos is – mondta Molnár Zoltán csapatvezető. – Az edzéseken biztató volt a tempója, az időmérőn a technikában és Martinban is maradt egy kicsi. Az első előfutamban kilökték, a harmadikban özönvíz volt a pályán, de a második egész jól összejött, ott tudott előzni, szépen versenyzett. 

Molnár Martin, X30 Junior, IAME Euro Series, Portimao 2020. november 27–29.

A 2nd Chance futamban sikerült két helyet javítania, amivel bekerült az elődöntőbe, majd a döntőbe. Az elődöntő simán lezajlott, a döntő sokkal harcosabb volt. Miután kilökték, a negyven kilós gyerek visszaráncigálta a száz kilós gokartot a pályára, tiszta sár lett, de nem adta fel. 

Hasznos hétvége volt és jó alapokat szereztünk a jövő évre, amikor Martin az első teljes Junior szezonját kezdi.“

IAME Euro Series, Portimao, 2020. november 27–29.
Molnár Martin X30 Junior eredmények

Résztvevők: 51
Döntő: 32.
Elődöntő: 28.
Előfutamok összesített: 38.
BD előfutam: 20.
AD előfutam: 14.
CD előfutam: 21.
Időmérő: 36. 

Molnár Martin, X30 Junior, IAME Euro Series, Portimao 2020. november 27–29.

Érdemes elolvasni

Škoda Fabia R5 teszttel kezdte a szezont Vogel Adri

Hund Gábor

Csak egy kör adatott meg

Hund Gábor

Nagy Mátyás: Még nem engedtük el az ERC szereplést

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató