Gokart Sajtóanyag

Molnár Martin: Két vizsga között egy német bajnoki

A genki Eb-futam után iskolai kötelezettségeire koncentrált Molnár Martin, ezért ki is hagyta az Eb második fordulóját Auney-les-Bois-ban. Helyette egy héttel később a német gokart bajnokság (DKM) wackersdorfi futamán állt rajthoz. Itt két szabadedzés között még online vizsgázott, de aztán két nagyon kalandos futamon megszerezte a 9. és 13. helyet. 

„Amikor az Eb-futam edzései lettek volna, akkor Martin még vizsgázott, ezért nem álltunk rajthoz Auney-les-Bois-ban – mondta Molnár Zoltán, csapatvezető. – A hétvégére végzett, így pont ki tudtunk menni Wackersdorfba egy kétnapos tesztre. Onnan Martin az edzőjével átment Adriára tesztelni, ahol a WSK Euro Series következő futama lesz, csütörtökön visszajöttek Wackersdorfba a német bajnokira.

Molnár Martin, Révész Racing, DKM Wackersdorf, 2021. június 4–6.

Felkészülésre és a versenykilométerek gyarapítására használtuk fel ezt a versenyt. 52-en indultak az OKJ mezőnyben, köztük többen a WSK élmezőnyéből.

Az időmérőn Martint egy boly végére küldték be, de az előző versenyeken nem sikerült tiszta kört találni az időmérőn, ezért amikor az előtte lévő bolyban elkezdődött a helyezkedés, inkább azt választotta, hogy nem vár, megy előre. Így hamarosan a boly elején találta magát, ahol szélárnyék nélkül kellett a gyors körét megcsinálnia. 

Így a csoportjában 0,053 másodperc hátránnyal 4. lett. Jól mutatja az időmérő szorosságát, hogy 53 századmásodpercen belül végzett az első négy versenyző. Ezzel az időmérőn csoportjában 4., összetettben 8. lett. 

Mind a két selejtező futama elég harcos volt, előbb a 9., majd a 8. helyen végzett. Az első selejtező volt a legkalandosabb. A rajtnál volt egy ütközéssorozat, amibe Martin is belekerült, hátulról megforgatták, szembeállt a mezőnnyel, egy ellenfele át is ugratott rajta. Piros zászlóval megszakították a versenyt. 

Molnár Martin, Révész Racing, DKM Wackersdorf, 2021. június 4–6.

A parc fermében álló, esőre beállított második gokartról kellett gyorsan kormányoszlopot és a gokart elején lévő valamennyi spoilert és azok tartószerkezetét átszerelni. Az új rajt előtt még a vázat egyengették. Majd a megismételt rajt előtt a felvezető körben leszakadt az eső, ezért a futamot újra megszakították, hogy mindenki gumit vagy gokartot cserélhessen.

Közben a csapat pótolta az esős gokartról hiányzó alkatrészeket. Ez jól jött, mert az ismételt rajtra megint éppen csak készen lettünk, ekkor már az esőre beállított gokarttal. Köszönet a csapat nagyon profi munkájáért! 

Az első főfutamban Martin feljött a 6. helyre, majd onnan egy újabb előzés után leszorították a pálya piszkos szélére. Ekkor sajnos hárman is elmentek mellette, így végül a 9. helyen zárta a futamot. A második versenyben a rajtnál beragadt Martin előtt az egész sor, így több pozíciót veszített, majd nagyon harcos futamon, nagyon szép előzésekkel végül a 13. helyen intették le a kockás zászlóval. 

Vasárnap még a verseny után este átjöttünk az olaszországi Adria International Raceway pályára, ahol szerdán kezdődnek a WSK Euro Series 2. fordulójának szabadedzései. Martin hétfőn befejezte az utolsó online vizsgáját is, már csak a vizsgák eredményére várunk.“ 

Molnár Martin, Révész Racing, DKM Wackersdorf, 2021. június 4–6.
Molnár Martin, Révész Racing, OKJ eredmények
DKM (német gokart bajnokság), Wackersdorf (Németország), 2021. június 4–6.

Résztvevők: 52
Időmérő csoport: 4.
Időmérő összesített: 8.
1. előfutam: 9.
2. előfutam: 8.
1. verseny: 9.
2. verseny: 13.

Érdemes elolvasni

Salgóról a Mecsekre, avagy raliról ralira

Hund Gábor

Hibázásnak nincs helye

Hund Gábor

Vakon leszünk a Mecsekben

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.