Gokart Sajtóanyag

Molnár Martin: Közel a döntő

Az OKJ kategória B elődöntőjének 27. helyét szerezte meg Molnár Martin a WSK Super Master Series első állomásán, az olaszországi Adriában. 

A négyfutamos sorozat nyitó versenyét egy héttel a WSK Champions Cup után tartották, ugyanazon a pályán, így ezúttal is igen komoly mezőny gyűlt össze OKJ-ben.

Molnár Martin, WSK Super Master Series, Adria, 2021. február 28.

Az időmérőn nem jött ki jól a lépés a Révész Truck Racing Team versenyzője számára, a 93 fős mezőnyben az 54. helyet szerezte meg. Az öt előfutam során voltak jobb és kevésbé szerencsés kimenetelű versenyei is. Az ötödikben például egy ütközést került ki, ami után az utolsó helyre esett vissza, innen sikerült felkapaszkodnia, ráadásul még a rajthelyénél is jobb eredményt ért el. 

Összességében is sikerült javítania, így a 46. helyen jutott be az elődöntőbe. Itt a rajtnál visszaesett egészen az utolsó helyre, ahonnan az utolsó négy–öt körben sikerült felküzdenie magát a 27.-re. 

Molnár Martin, WSK Super Master Series, Adria, 2021. február 28.

„Vegyes hétvégénk volt, Martin sokat fejlődött, elsősorban a versenyszituációk kezelésében – mondta Molnár Zoltán csapatvezető. – Az időmérőn egy kicsit közelebb kerültünk az élmezőnyhöz, mint egy héttel ezelőtt, de még most sem sikerült a legjobban. 

Az előfutamok során Martin tudott javítani, és bejutott az elődöntőbe. Ott az első körök nem sikerültek jól, vagy az izgalom, vagy az alacsony guminyomás, vagy mind a kettő együtt okozhatta, de visszaesett a mezőny végére. Az utolsó öt körben szépen magára talált, ennek köszönhetően feljött a 27. helyre, úgyhogy pozitívan fejeztük be a hétvégét.“

Martin is hasonlóan vélekedett a versenyről: „Voltak jó bemeneteleim és kevésbé jók, sok mindent kell megtanulni az OKJ gokarton. Fizikálisan már most jobban bírtam, mint az első versenyen. Nagyon szeretnék a következő futamokon döntőbe jutni. Már nem vagyunk messze tőle.“

Molnár Martin, WSK Super Master Series, Adria, 2021. február 28.
Molnár Martin, OKJ eredmények
WSK Super Master Series, Adria (Olaszország) 2021. február 25–28.

Résztvevők: 93
Időmérő: 54.
EF előfutam: 17. (30-ból)
DF előfutam: 16. (30-ból)
BF előfutam: 15. (30-ból)
AF előfutam: 21. (31-ből)
CF előfutam: 19. (31-ből)
Előfutamok összesített: 46. (93-ból)
B elődöntő: 27. (33-ból)

Érdemes elolvasni

Dobogós helyekért küzdött Zsigovits Norbert és Szőke Márk

Hund Gábor

Jövünk jövőre is!

Hund Gábor

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.