Gokart Sajtóanyag

Molnár Martin: Megvannak az idei első WSK pontok!

Újabb szintet lépett Molnár Martin a WSK Super Master Series negyedik futamán, Lonatóban. Megszerezte az OKJ kategóriában az első WSK pontjait, valamint a negyedik előfutamban legjobb OKJ helyezését elérve második lett.

Az OK Junior kategóriában 82 résztvevővel rendezték meg a WSK Super Master Series negyedik és egyben utolsó fordulóját. Molnár Martin már az időmérőn remekelt, ahol a csoportjában a 8. helyen, míg a három csoport összesített 22. helyén végzett. Az első előfutamban egy ütközésbe keveredett, ami után az utolsó helyre esett vissza. Innen elgörbült gázpedállal és lehorzsolt lábszárral jött fel a 18.-ra. A következő futamok jobban sikerültek, egy 7. és két 8. helyezés mellett egyszer az igen biztató második helyen intette le a kockás zászló.

Molnár Martin, Révész Truck Racing Team, WSK Super Master Series, Lonato, 2021. április 21-25.

Összesítettben a 23. helyen jutott elődöntőbe, ahol nyolcadiknak ért célba, ám miután beesett az első spoilere, öt másodperc büntetést kapott, ezért a 14. helyen végzett.

A döntőben így hátulról, a 28. helyről rajtolt, és végül a 24. helyen futott be. Az elődöntőben elért eredményével 3 WSK pontot szerzett, amivel a bajnokság 44. helyén végzett.

„Nagyon pozitív hetünk volt – mondta Molnár Zoltán, csapatvezető. – Martin már az edzéseken is jól ment. Az első előfutamban ütközésbe keveredett, a másik gokart gumija meg is égette egy kicsit a lábát, ennek ellenére az utolsóról a 18. helyre kapaszkodott fel.

Molnár Martin, Révész Truck Racing Team, WSK Super Master Series, Lonato, 2021. április 21-25.

A következő futamokban még jobban szerepelt, feljött a második helyre, aztán visszaesett megint a nyolcadikra. Egészen más a WSK-ban az első öt helyért versenyezni, mint az első tízért, amit Martinnak is meg kellett tapasztalnia. Ez nagyon jól sikerült, mert a negyedik előfutamban, idei legjobb formáját hozva, második lett.

Az elődöntőben is sok helyet javított, a nyolcadik helyre jött fel, de egy szerencsétlen szituációban – hátulról is tolták, elölről is támasztották – beesett a spoilere, így 14. lett. A döntőben a 28. helyről rajtolt, ahonnan nehéz feljönni.

Nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményével. Mondhatjuk, hogy ezúttal is szintet lépett. Még nagyon sok szint van hátra, de a szezon eleje óta szépen és biztosan fejlődik. Büszkék vagyunk rá!“

Molnár Martin, Révész Truck Racing Team, WSK Super Master Series, Lonato, 2021. április 21-25.
Molnár Martin, Révész Truck Racing Team, OKJ eredmények
WSK Super Master Series, Lonato (Olaszország) 2021. április 21–25.

Résztvevők: 82
Időmérőfutam: 8.
Időmérő: 22.
CD előfutam: 18.
DF előfutam: 8.
AD előfutam: 8.
DE előfutam: 2.
BD előfutam: 7.
Előfutamok összesítve: 23.
A elődöntő: 14.
Döntő: 24.
WSK Super Masters Series bajnokság: 3 pont, 44. helyezés

Érdemes elolvasni

Semmi elvárás…csak élvezzük a pillanatot

Hund Gábor

Zoli szerint is…teszt a lelke mindennek

Hund Gábor

Mindegyik gyorsot élveztük!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.