Gokart Sajtóanyag

Molnár Martin nyert és vezeti az ob-t

Két első és egy második helyet szerzett Molnár Martin Rotax MiniMaxban az Országos Gokartbajnokság kecskeméti fordulóján, amellyel a hétvége összesített első helyén végzett és vezeti a MiniMax magyar bajnokságot.

Martin az időmérőn a leggyorsabb volt, az elődöntőben az első helyről rajtolva nagy fölénnyel nyert. A döntő rajtjában megtorpant a motorja, így visszaesett a második helyre. Végig támadta a versenyben vezetőt, aki 13 körön keresztül úgy védekezett, hogy nem sikerült megelőznie, noha a két gokart szinte folyamatosan összeért. A szuperdöntőben pedig egy igencsak eseménydús futamon szerezte meg az ob első helyét.

Molnár Martin, gokart-ob, Kecskemét, 2020. szeptember 20.

„Nagyon hideg volt a pálya az időmérőn, csak az utolsó körben kezdett el dolgozni a gumi, ezért kritikus volt, hogy valaki meg tudja kezdeni az utolsó körét – mondta Molnár Zoltán csapatvezető. – Martinnak ez sikerült, szoros csatában megszerezte a pole-pozíciót.

Az elődöntőt nagy fölénnyel, négy másodperc előnnyel nyerte. A döntőben a rajtnál megtorpant a motorja, ezért csak másodiknak tudott befordulni. Onnantól kezdve végig tolta az élen állót, de megelőzni nem tudta, második lett.

Molnár Martin, gokart-ob, Kecskemét, 2020. szeptember 20.

A szuperdöntőben az első rajtot visszaintették, a második rajt elég kaotikusan alakult, amiből Martin csak az ötödik helyen jött ki. Innen gyorsan feljött a harmadikra. Míg utol nem érte a második helyezettet folyamatosan szórta a versenyben futott leggyorsabb köröket. Mikor utolérte a második helyezettet kétszer is megelőzte, de az előzés után nem védte le a következő féktávot, így versenyzőtársa visszaelőzte.

Harmadikként futott be, az ob-értékelésben pedig másodikként lépte át a célvonalat, de mivel a győztes előbb öt másodperc büntetést kapott, majd kizárták, így (ob-értékelésben) Martin nyerte a szuperdöntőt.

Molnár Martin, gokart-ob, Kecskemét, 2020. szeptember 20.

A hétvégi összesített eredménye alapján az Országos Gokartbajnokságban az élen végzett és a Rotax MiniMax bajnokságot vezeti. A warm upon, az időmérő edzésen, és valamennyi versenyfutamon Martiné volt a leggyorsabb kör, így ismét jó hétvégénk volt, abszolút elégedettek vagyunk.“

Molnár Martin, Kecskemét, Rotax MiniMax, eredmények

Összesített: 1.
Szuperdöntő: 1.
Döntő: 2.
Elődöntő: 1.
Időmérő: 1.

A verseny hivatalos eredménye
Molnár Martin, gokart-ob, Kecskemét, 2020. szeptember 20.

Érdemes elolvasni

Hideg Ádám egyből döntőbe jutott

mihalyi.csaba

Rekordszámú mezőnyben debütált Molnár Martin

mihalyi.csaba

Magyar sikerekkel kezdődött a WSK szezon

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató