Gokart Sajtóanyag

Molnár Martin OKJ döntőben

Először jutott OKJ kategória döntőjébe Molnár Martin, aki a WSK Super Master Series második fordulóján, La Concában a 30. helyen végzett. A különleges pálya alaposan feladta a leckét, nem csak Martinnak. 

62 OKJ résztvevővel folytatódott a WSK Super Master Series az International Circuit La Concán. Molnár Martin most versenyzett először a dél-olasz pályán, amelynek különlegessége, hogy egy tapadásjavító réteggel van bevonva. Ennek köszönhetően száraz körülmények között jobban tapad, mint más pálya, eső után pedig ahogy szárad, pillanatok alatt nagy javulás tapasztalható a tapadásban. 

További nehezítő tényező, hogy az ideális ív mellett akár már öt centire is nagyon poros az aszfalt, így ha valaki csak egy hajszálnyira is lecsúszik az ívről, azonnal tapadást veszít. 

Molnár Martin, WSK Super Master Series, La Conca, 2021. március 12–14.

Ez tréfálta meg Molnár Martint is az utolsó szabadedzésen, ahol kicsúszott. Szerencsére nem sérült meg, és az időmérőn csoportjában a 7. összesítettben pedig az igen előkelő 20. helyet szerezte meg. A négy előfutam meglehetősen kalandosan telt, több ütközés miatt is pozíciót veszített, de az összesítés után a 49. helyen jutott elődöntőbe. Itt a 17. helyet szerezte meg, ami egyben azt is jelentette, hogy pályafutása során először jutott OKJ kategória döntőjébe. 

A döntőben sikerült feljönnie a 27. helyre, de miután beesett az első spoilere, öt másodperc büntetést kapott, ezért a 30. helyre sorolták vissza. 

„Martin nem volt elégedett az eredménnyel, én viszont, látva az egész hetet, igen – mondta Molnár Zoltán csapatvezető. – Nagyon nehéz kiismerni a La Conca-i pályát, nem is a vonalvezetése, hanem az aszfalt miatt. Muszáj kitapasztalnod, hogy mikor milyen a tapadása. Martinnak ezt nagyjából az elődöntőre sikerült beépítenie a vezetési stílusába. 

Molnár Martin, WSK Super Master Series, La Conca, 2021. március 12–14.

Az egykörös tempója most is jó volt. Fizikálisan versenyről versenyre fejlődik, bár azt gondolom, hogy ez a pálya különösen jó erőnlétet igényel. Szerintem jó úton járunk a fejlődésben. Két hét múlva Sarnóban folytatódik a Super Master Series. Az egy hagyományosabb pálya, de természetesen ott is a döntőbe jutás lesz a cél.“

Molnár Martin, Révész Truck Racing Team, OKJ eredmények
WSK Super Master Series, La Conca (Olaszország) 2021. március 12–14.

Résztvevők: 62
Időmérő: 20.
CE előfutam: 16.
AE előfutam: 25.
DE előfutam: 17.
BE előfutam: 13.
Előfutamok összesítve: 49.
A elődöntő: 17.
Döntő: 30.

Érdemes elolvasni

Semmi elvárás…csak élvezzük a pillanatot

Hund Gábor

Zoli szerint is…teszt a lelke mindennek

Hund Gábor

Mindegyik gyorsot élveztük!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.