Gokart Sajtóanyag

Molnár Martin osztrák bajnok

Molnár Martin nyerte az Osztrák Gokartbajnokság MiniMax kategóriáját. A 12 éves versenyző tavaly a harmadik helyen végzett, idén pedig sikerült elhódítania a bajnoki címet.

Martin négy éve versenyez, két évig a MicroMaxban indult, az elmúlt két évben pedig több bajnokságban is MiniMaxban versenyez.

Az ötfordulós osztrák bajnokságot két osztrák, két szlovén és egy magyar pályán rendezték. Minden hétvégén három futamot tartottak, amelyeken az elért helyezések egyenlő súllyal számítottak a bajnokságban. Martin a 15 futamból nyolcat nyert, a mínuszolás után azonban így is szoros volt a verseny, de tíz pont előnnyel sikerült megszereznie a bajnoki címet.

Molnár Martin, MiniMax

„Jó érzés bajnoknak lenni – mosolyog Martin, akinek ez az első bajnoki címe MiniMaxban. Az idén két komoly ellenfele is volt, a szlovén Nik Trobec és az osztrák Max Habicht. „Mind a ketten nagyon erős ellenfelek voltak, Niket a szlovén, Maxot pedig az osztrák pályákon volt nehéz legyőzni.“

Bár az öt pálya közül kettő teljesen új volt Martinnak, ez nem okozott különösebb problémát. „Gyorsan tanulom a pályákat. Az első kettő–három szabadedzésen kitesztelem a pályát, és utána tudok az élmezőnnyel egy időt menni.“

Molnár Martin, MiniMax

Bár a versenyek több mint a felét megnyerte Martin, állítása szerint a legjobb teljesítményét akkor nyújtotta, amikor Rechnitzben, a harmadik futamon negyedik lett.

Itt az első és a második versenyt is megnyerte, a másodikról azonban kizárták, mert a karburátorszűkítőjének a belépő pereme egy korábbi kiszerelés során megsérült, majd ennek kijavítását a technikai bizottság szabálytalannak ítélte. Ez előnyt nem jelentett, de a szabály szerint sértetlennek kell lennie ennek az alkatrésznek. Martin így a harmadik futamon a 14. helyről indult.

Molnár Martin, MiniMax

„Az egész csapat és apu is azt mondta, ne törődjek semmivel, hozzam ki magamból a legtöbbet. Megpróbáltam, és összetettben a negyedik helyre tudtam feljönni. Nekem ez a verseny tetszett a legjobban, mert sokat tudtam előzni.“

A csapatnak azonban nincs sok ideje ünnepelni, hiszen október 23–25-e között Kecskeméten rendezik az Országos Gokartbajnokság utolsó fordulóját, ahol Molnár Martin a MiniMax magyar bajnoki címért száll versenybe.

Molnár Martin, MiniMax

Érdemes elolvasni

Nagy Attila: Orfűn tesztelünk a Salgó Rallye-ra

Hund Gábor

Hideg Ádám egyből döntőbe jutott

mihalyi.csaba

Rekordszámú mezőnyben debütált Molnár Martin

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató