Historic

Mondj egy sztorit: Versenyautó a menhelyről

Tavaly a historic abszolút értékelését Fehérvári Csaba és Aczél András nyerték meg egy Toyota Corolla AE92-vel. Fehérvárit előtte évekig Subaruval láthattuk versenyezni, majd egy Toyota Celica GT–Fourt akart venni, de végül a Corollát hozta el a menhelyről.

„Nagyon tetszett a Celica GT–Four és akartam is venni egyet, de Csepela Tamás mondta, hogy felejtsem el, miért nem veszek egy Corollát? – mesélte Fehérvári.

Pár nappal később valaki mondta, hogy van a haverjának egy ilyen autója, kidobva a kertbe, ha érdekel.

Nem sok reményt fűztem hozzá, mert mondták, hogy tíz év nem mentek vele.

A motor azonban benne volt, ami a nagy értéke ezeknek az autóknak. Elhoztam. Olyan volt, mint amikor a menhelyről befogadsz egy kutyát, de szó szerint értsd, az is nagyon hálás, ha szeretetet kap és ugyanez igaz a Corollára is.

Egy másik autóval akartam versenyezni tavaly, de az nem készült el, úgyhogy mondtam, akkor menjünk ezzel. A motorja teljesen széria 1,6-os 120 lóerős, elsőkerék-hajtású, a szezon felétől módosított lengéscsillapítók voltak benne, de a bukócsövet leszámítva utcai.

A Corolla nagyon megbízhatóan működött, ez volt az erősségünk. Az fel sem merült bennünk, hogy Wirtmann Ferivel és a Ford Escorttal versenybe szálljunk a bajnoki címért.

Nekem ő Mr Historic, ahogy vezet, amilyen autója van, amilyen a csapata, ahogy megjelenik…

Én is valami hasonlót szeretnék elérni. Tisztában vagyok vele, hogy tavaly ők voltak a gyorsabbak, csak több műszaki hibájuk volt, de nagyon jól esett a gratuláló sms-e és amit nyilatkozott rólunk, igazi sportembert.“

Érdemes elolvasni

Nem indulhatnak az olaszok a Costa Brava Rallyn

Hund Gábor

Amikor Wirtmann NATO-fogságba esett

mihalyi.csaba

16 gyorsasági az Eger Rallyn

mihalyi.csaba