WRC

Monzában lesz a WRC finálé?

Egyre komolyabb jel mutatkozik arra, hogy idén ne az Ypres Rally, hanem az olasz Monza Rally Show legyen a szezonzáró WRC futam. Ez lenne csak az igazi SHOW!

 
Idén már okozott meglepetést Monza a motorsport iránt érdeklődőknek, amikor az F1-es Olasz Nagydíjon Pierre Gasly és az Alpha Tauri tudott egy őrületes verseny végén nyerni.
 
Most azonban úgy tűnik, december 3-6 között még egy meglepetést tartogat a legendás olasz helyszín, a WRC szezonzáróját tarthatják Monzában.
 
A Monza Rally Show egyre nagyobb hírnevet kap és az utóbbi években komoly WRC gyártói érdeklődés is mutatkozott a rendezvény iránt.
 
“A Monza Rally Show egy nagyszerű WRC futam lehetne. – mondta a Dirtfishnek egy forrása. A lehetséges útvonal komoly kihívást jelentene a versenyzőknek és erős potenciállal is rendelkezik. A verseny már évek óta nagyon magas színvonal mellett zajlik, a WRC gyártói számára pedig költséghatékony szezonzáró lehetne. Ha a szabályok lehetővé tennék, akkor magas ellenőrzési szint mellett a nézők is bejöhetnének a versenyre.”
 
Horvátországgal továbbra is folynak a tárgyalások, de úgy tűnik, Monza lehet a befutó.
 
Aki pedig, a WRC versenyzőin túl is nagyobb showt csempészhetne a decemberi versenybe, az Valentino Rossi, aki a Monza Rally Show egyik mestere lett az évek során a maga 7 győzelmével.

Érdemes elolvasni

WRC 2021 – Arctic Rally Finland – Szerda & Csütörtök / Wednesday & Thursday – MGR Images

Hund Gábor

Adamo: Csak a győzelem az elfogadható!

Hund Gábor

Meg van, hol debütál a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató