Müller nyerte a tömegkarambol után újra indított nyitó futamot Portugáliában

Hatalmas tömegkarambol történt a WTCR portugál hétvégéjének nyitó versenyén, melybe gyakorlatilag minden autó bele keveredett. Rob Huff és Mehdi Bennani kórházba is került, míg a többi versenyzőt a helyi orvosi központban vizsgálták ki. A két óra szünet után újra indított versenyt végül Yvan Müller nyerte.

A szombat délutáni portugál nyitó WTCR versenyen a volkswagenes Rob Huff indulhatott az élről, csapattársa Mehdi Bennani elől, míg Michelisz Norbert a harmadik lett a négyszer piros zászlóval megszakított időmérőn.

A verseny rajtja még probléma nélkül lezajlott, a második kanyarban azonban Bennani meglökte Huffot, a két Volkswagen összeütközött és keresztbe állt a mezőny előtt, így az összes autó bele keveredett a karambolba.
Michelisz Norbert tovább tudott haladni, de autójának bal fele szintén megsérült. A szervezők a baleset után azonnal piros zászlóval megszakították a versenyt.


Rob Huff és Mehdi Bennanit a vila reali kórházba szállították. A brit versenyző nem sérült meg, de a marokkói nem hivatalos hírek szerint bordatörést szenvedett.
Michelisz Norbert karja az ütközésnél szintén megrándult, így a többi versenyzővel együtt őt is a pálya orvosi központjában vizsgálták meg.

Két óra szalagkorlát és autó javítás után este 19:15-kor a biztonsági autó felvezetésével újra indult a verseny, azonban a 27 indulóból 9-en már nem tudtak elrajtolni. Michelisz autójának bukócsöve szintén sérült, így nem engedték elrajtolni és kérdéses, hogy vasárnap pályára gurulhat e.

A versenyt végül Yvan Müller nyerte, aki saját elmondása szerint csak a rossz rajtja miatt nem keveredett jobban bele a tömegkarambolba és autója kevésbé sérült meg.

A hétvége ma délelőtt egy újabb időmérővel, majd délután két versennyel folytatódik.

Közelgő események

 • csü
  25
  ápr
  2019

  WRC: Argentin Rali

 • pén
  26
  ápr
  2019
  vas
  28
  ápr
  2019

  Rallye1: Miskolc Rali 2019

 • vas
  28
  ápr
  2019

  WRX/S1600 RX: Spanyolország