ORB Osváth Péter Rally Sajtóanyag

Murva virtuózok előnyben!

Várpalota, Kislőtér, Nagylőtér ezeknek a klasszikus murvás szakaszoknak a különböző kombinációja szerepel a 24. Mikulás Rallye időtervben, ahol természetesen rajthoz áll az Osváth Péter – Papp Tamás Skoda Fabia R5 trió is.

„Szeretem ezt a versenyt, szeretem a murvát. Nyugodtan mondhatom, hogy a szívem csücske.” Vág egyből a közepébe Osi. „Persze mindig tud meglepetést okozni, például, ha defektet kapsz. Ilyenkor mindenki haragszik rá, de, mint Veszprém Rally-t mindennél jobban szeretem. Ha csak egész nap a Lőtéren kellene a versenyautóval mennem, akkor azt azonnal bárkinek aláírnám! A nagy ugratók, vagy amikor tempóból mész, minden része jó. Egyébként minél jobban kerülgeted a gödröket, annál többször kapsz defektet, szóval egyszerű a képlet, nyomni kell és kész. Ha célba érünk és jó eredményt érünk, el akkor örülünk, de úgy is az elején a srácok gyilkolni fogják egymást.”

Petiék azzal a Škodával vágnak neki a Mikulás Rally-nak, amivel Pert Semerád versenyzett az Eger Rally-n. Ez a Fabia még nem EVO, hanem eggyel korábbi fejlesztés, de a top 10-be kerüléshez ez is tökéletesen alkalmas.

„Nagyon nagy különbség nincs a két autó között. Nyilván azért fejlesztenek, hogy jobb autókat csináljanak, így egy hangyabokányit biztosan jobb az EVO, újabb, erősebb egy picit. A mi mostani kocsinkkal kicsit bevállalósabban kell menni. Ennyi.”

Osi idén 16. alkalommal vág neki a Mikulás Rally-nak, csak Ollé Sasa és Páhi Csaba előzi meg egy-egy részvétellel, ha pedig a Veszprém Ralikat nézzük akkor már 21 indulás szerepel a neve mellet. Az abszolút csúcstartó Matics Mihály és Ollé Sasa, aki eddig nem kevesebb, mint 23 alkalommal állt rajthoz a királynék városában.

„Akkor megdöntöm! Most Miska úgy sem megy, akkor már csak egy lesz közöttünk, úgyhogy megkérem, hogy jövőre se induljon és akkor meg lesz! Viszont, ha a Hungarian Bajat is beleszámolom, akkor megtett kilométerben már én vezetek!”

Fotók: Kollár Attila

Érdemes elolvasni

Ígéretes kezdés!

Hund Gábor

Az időjárás nehezíti Kopeczkyék tesztjét

Hund Gábor

Hideg Ádám első WSK pontja!

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.