ERC

Nabila Tejpar: Szeretnénk bajnokok lenni a Rally Hungaryn

Nabila Tejparnak köszönhetően már biztosan lesz egy külföldi hölgy versenyző is a magyar ERC versenyen, a Rally Hungaryn, ahol a brit versenyző a tapasztalatszerzés mellett szeretné megnyerni a bajnokságot is.

 
Nabila Tejpar négy éve kezdte versenyzői karrierjét, először a brit bajnokság futamain indult, majd nemzetközi versenyeken is rajthoz állt.
 
A négy év során jobbnál jobb eredményeket ért el, melyek közül néhányat ki is emelt a Rally Café érdeklődésére.
 
“A versenyeredményeket tekintve 2017-ben második lettem kategóriámban a Nicky Grist Stages futamon Ford Fiesta R2-vel. Az idei hazai versenyemen, a Rally Tendring & Clacton versenyen a kategória harmadik helyén zártam már az R2-es Peugeot-val. Előtte, májusban a Portugál Rallyn álltam rajthoz, ahol az RC4-es kategória negyedik helyén végeztem. A bajnoki helyezések terén
kétszeres bajnok vagyok a Brit Női Bajnokságban.
Idén pedig vezetem az ERC Ladies Trophy-t. A Brit Bajnokság mellett indultam a Peugeot Rally Cup Iberica versenyein is.” – mondta Nabila Tejpar eddigi eredményeiről.
A fiatal hölgypilóta rajthoz áll a november 8-10 közötti nyíregyházi Rally Hungary ERC futamon is, ahol a tapasztalatszerzés is fontos lesz, de a bajnoki cím megszerzése is.
 
“Már nagyon várom a Rally Hungary-t, mert először fogok Magyarországon járni. A céljaim között a tapasztalatszerzés és a bajnoki cím megnyerése szerepel.
Nagyon keményen fogok dolgozni, mert szeretnék az ERC3-ban is dobogóra állni.
Azonban a legfontosabb, hogy befejezzük a versenyt.” – mondta Nabila Tejpar, akinek a Peugeot 208 R2-ben Hugo Magalhaes, Bruno Magalhaes korábbi navigátora diktálja majd az itinert.
 
A brit hölgy 14 ponttal előzi meg az ERC Ladies Trophyban a bolgár Ekaterina Stratieva-t, míg Catie Munnings 24 pont hátránnyal a harmadik.
Készítette: Hund Gábor

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 49. rész – Vogel Adrienn

Hund Gábor

Az Európa-bajnok Chris Ingram újra magyarok ellen versenyez ezen a hétvégén!

Hund Gábor

Herczig Rómában kezd

mihalyi.csaba