ERC ORB WRC

Nagy a baj! A Skoda leállította a Rally2 evo gyártását!

A járvány okozta válság elérte a Skodát is alkatrészhiány formájában, ezért a cseh gyártó motorsport részlege leállította az új Rally2 evo autók gyártását.

 
A Skoda Fabia az egyik legsikeresebb autó a Rally2-es kategóriában, 2014 óta több mint 1000 versenyt nyertek meg a vele induló versenyzők.
 
A Skoda Motorsport bár hivatalosan nincs jelen a rallyban, azonban támogatja a Toksport WRT-t, mellyel Andreas Mikkelsen idén WRC2-es és ERC bajnoki címet szerzett.
 
Azon versenyzők azonban, akik a jövőben szerettek volna beszerezni egy új Rally2-es evot, egy ideig ezt biztosan nem tudják megtenni.
 
A Skoda Motorsport ugyanis az autóiparban kialakult válság miatt kénytelen volt leállítani az új autók elkészítését annak érdekében, hogy a jelenleg futó autók alkatrész ellátását meg tudja oldani.
 
A Skoda azt ígérte a vevőknek, partnereknek és barátoknak elküldött levelében, hogy folyamatosan felülvizsgálja a helyzetet és amint lehet visszatérnek az új autók gyártásához.
 
A cseh gyártó nem az egyedüli gyártó, mely nehézségekkel küzd, korábban a Hyundai árulta el, hogy az alumínium, az acél és az elektronika hiánya miatt nem tudja elég gyorsan legyártani az új Hyundai i20 N Rally2 versenyautót.
 
Vélhetően nem az egyedüli gyártó lesz a Skoda és a Hyundai mely nehézségekkel küzd, ha egy darabig még eltart a válság.

Érdemes elolvasni

Jó hír Wydaeghe állapotáról

Hund Gábor

Adamotól búcsúznak a Hyundai pilótái

Hund Gábor

Mindennek megvan a maga feelingje!

Vörös Gergő

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.