Magazin

Nagy Attila: Az év navigátora

A generációváltás nem csak a pilóták, hanem a navigátorok között is megkezdődött a rally 1-ben, hisz Csomós Miklós társát, a Peugeot Kupa győztesét, Nagy Attilát látta a legjobbnak a sportszakma a 2019-es esztendőben és választotta az év navigátorának. 

Részlet a Rally Café 2020. februári számában megjelent cikkből.

Szöveg: Vörös Gergely

A 27. születésnapját február végén betöltő navigátor mesélt a kezdetekről, Balázs Öcsiről, Tóth Viliről, no meg természetesen az év navigátorának járó kitüntető címről!

„Engem is meglepett ez a díj, mert azt gondoltam, hogy R5-ös autóval versenyző navigátort fognak választani. Mindamellett magammal szemben nagyon maximalista vagyok.

Nem volt még olyan belsőm, amire azt mondtam volna, hogy ez jó. Nyilván vannak részek, amikor jó ütemben adom át az információt, de összességében minden gyorsaságinkra azt mondom, hogy 60%-a volt jó és 40%-a nem.

Azon dolgozom, hogy ezt a részt kijavítsam. Egy navigátor nem késhet le egy kanyarról, nem ronthat el információt, nem mondhat balt jobb helyett és emiatt vagyok maximalista magammal szemben.

Nagyon jól esett, hogy megkaptam ezt a díjat és visszanéztem egy videón, mindenki tapsolt, meg fütyült, én meg annyira el voltam kábulva, hogy nem is vettem észre az egészből semmit. A visszhangok azt mondják, hogy megérdemeltem, ami nagyon jól esik, mert én nem így gondoltam.

Ez hatalmas elismerés, mert gyerekkoromtól navigátor akartam lenni, nem érdekelt más. Nem azért akartam pénzt keresni, hogy legyen nagy autóm, vagy házam, hanem, hogy versenyezhessek. Szerencsére ez most valamilyen szinten összejött, legalábbis az első lépcsőfokot megléptem.”

A teljes cikket elolvashatod a Rally Café 2020. februári számában, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon.
Ha nem akarsz várni, azonnal elolvashatod a digitális Rally Caféban, amit itt találsz: http://www.dimag.hu/magazin/RallyCafe

Érdemes elolvasni

Hevesi: Olajfesték a gátlóba és hadd szóljon

mihalyi.csaba

Amikor Varga „Cigány“ Wartburggal versenyzett.

mihalyi.csaba

UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG NEM CSAK FIATALOKKAL

mihalyi.csaba