Rally Sajtóanyag

Nagy Norbi maximumra járatta a 2018-as évet

Nagy Norbert évek óta kiemelkedően teljesít a túraautózás világában, de a hegyiversenyek és a ralizás sem áll tőle messze, ezt már jó párszor bizonyította. A 20. Szilveszter Rallye sajnos nem indult zökkenőmentesen, viszont a folytatás már szépre sikeredett.

Négy év ETCC után a tavalyi évben a WTCR mezőnyében debütálhattál!

– Így van, sosem gondoltam volna, hogy úgy tudok elindulni majd világbajnokságon, hogy szinte ugyanolyan autóval tehetem, mint amilyennel az EB-n is versenyeztem!

Milyen érzés volt a túraautózás elitjével versenyezni egész évben?

– Különleges érzés úgy menni, olyan pilóták ellen, akiktől eddig autogramot kértem volna! Csakis úgy tudtam nyugodtan kezelni a versenyeimet, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagytam, hogy milyen név volt az adott autókon körülöttem!

Szlovákiában egy szenzációs második helyett tudtál szerezni! Ezt az eredményt leszámítva elégedett vagy az egész éves teljesítményetekkel?

– Úgy gondolom hogy az egyik, ha nem a legszerényebb lehetőségekkel rendelkező csapat voltunk a WTCR-ben, ennek ellenére voltak még szép versenyeink, én pedig nagyon sokat fejlődtem, úgy gondolom, hogy ami ebben benne volt, azt kihoztam belőle!

Az év utolsó hétvégéjén viszont már hagyományosan újra a Szilveszter Ralin vettél részt, ami nem indult zökkenőmentesen a számotokra…

– Így van, a tesztet követően sajnos meg kellett állapítanunk, hogy amivel indultam volna autó, annak a motorja feladta, de ezúton is szeretném megköszönni a gyors probléma megoldást a csapatnak, nem sokra rá már ott állt egy másik kilences a boxomban!

A kezdeti gondok ellenére a versenyen viszont már fokozatosan gyorsultatok.

– Nem szerettem volna elkapkodni, teszt nélkül rajtoltam el ezzel a másik autóval, aztán hamar összehaverkodtunk és nagyon élveztem a menést, ami szerencsére az időkön is látszódott!

Mit tartogathat 2019 Nagy Norbert számára az autósportban?

– Szeretnék valamilyen úton módon a WTCR-ben maradni, illetve ott van a hegyi Evo projekt is, amiben jó lenne előrelépni, egyszóval folytatni szeretném a 2018-as évet!

Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett a 2018-as évemhez!

Készítette: Sipos Attila (RallyFeeling.hu)

Érdemes elolvasni

Vasárnap irány Szabadszállás

Hund Gábor

Az Európa-bajnok Chris Ingram újra magyarok ellen versenyez ezen a hétvégén!

Hund Gábor

Őszre került a legendás verseny

Hund Gábor