Nehéz hétvégét zárt a Korda Racing a Mecsekben

Vegyes érzelmekkel zárták a Korda Racing versenyzői az idei Mecsek Rallyt, Kazár Miklós az abszolút negyedik, Hevesi István pedig az ORC értékelés abszolút második helyén zárta a viadalt.

 

Idén sem osztották ingyen a pontokat az Országos Rallye Bajnokság pécsi állomásán, az 52. Aquaprofit Mecsek Rally kőkemény próba elé állította a versenyzőket. A nehéz pályák sorra szedték az áldozataikat, a Mecsek útjai a Korda Racing népes csapatát sem kímélték. A csapat első áldozata az a Velenczei Ádám volt, aki parádésan kezdte a ralit, a péntek esti prológon az abszolút második helyet szerezte meg, majd a szombati nyitó szakaszon már nem volt nála gyorsabb és rögtön magához ragadta az első helyet az összetettben, azonban öröme nem tartott sokáig, a következő gyorsasági céljától nem messze lecsúszott az útról és a verseny feladására kényszerült. Nem sikerült a célba érkezés Vizelli Károlyéknak sem, ők Velenczeivel ellentétben a rali legvégén, az utolsó gyorsasági szakaszon intettek búcsút a küzdelemnek. Nem teljesíthette a távot a csapat két Historicos egysége, Gál „Baba” István és Trexler Zoltán egyaránt műszaki hiba miatt szállt ki a versenyből, a MARB mezőnyben érdekelt Horváth Attila pedig egy becsúszást követően döntött a menetlevél leadása mellett.

 

Sikerült viszont a célba érkezés Kazár Miklósnak és Tóth Zsoltnak, akik a Korda Racing Skoda Fabia R5-ös versenyautójával, a dobogóról épphogy lecsúszva, az abszolút negyedik helyen fejezték be a versenyt, Hevesi István az ORC értékelés abszolút második helyét szerezte meg, Sághy László pedig a MARB mezőnyben teljesítette a távot.

 

„Nehéz hétvégén vagyunk túl, de szerencsére nagyon komoly problémákról nem kell beszámolnom.” – jegyezte meg a Mecsek Ralival kapcsolatban, Korda Erik. „Nagyon sajnáljuk ami Ádámékkal történt, mert nagyon jó formában érkeztek Pécsre. Ennek megfelelően zseniálisan kezdtek, vezették is a versenyt, de sajnos egy apró hiba végzetesnek bizonyult, lecsúsztak az útról és egy fa állította meg az autót. A Fabia eleje elég rendesen behorpadt, azonban a srácok nem sokat tétováztak, még szombaton nekiálltak a javításnak és estére nagyjából el is készültek vele. Ezúton is köszönöm kitartó munkájukat, a hétvégén ugyanis Fischer Dani száll vele versenybe a Herbst Rallye-n. Kazár Mikiéknek viszont sikerült a célba érés, igaz az első háromba ezúttal nem fértek be, de a most szerzett negyedik hellyel továbbra is harcban vannak az év végi dobogós helyekért. Hevesi Pistiék is szépen teljesítettek a Mecseken, az első nap vezették az abszolút értékelést az ORC-ben, másnap egy defekt miatt nem tudták feltartóztatni Matics Misiéket, de a második hely is szép eredmény, főképp egy ilyen nehéz versenyen. Mindkét Historicos párosunk autója most mutatkozott be a mezőnyben, egy-két apró gyerekbetegség sajnos előjött, de azt mindenképp láthattuk, hogy „Baba” és „Treki” is komoly ellenfél lesz a jövőben a többiek számára. Sajnos a Ladás srácokra is rájárt a rúd, Vizelli Karesz autójában az utolsó métereken tört el a futómű, pedig meglehetett volna a kategória győzelem. MARB-os párosunknak sem volt szerencséje, ők a második gyorsaságin csúsztak árokba, és bár a nézők segítségével vissza tudtak térni a pályára, olyan hátrányba kerültek, hogy jobbnak látták leadni a menetlevelet. Számukra azonban még nincs veszve semmi, sőt, ha a szezonzárón sikerült pontszerző helyen célba érkezni, akkor övék a MARB abszolút bajnoki cím! Teljesítette a számára kijelölt távot Sághy László is, akik haza környezetben autóztak egy jót a MARB mezőny élén. ”

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • szo
  24
  nov
  2018

  WRX: Dél-Afrika

 • vas
  25
  nov
  2018

  F1: Abu Dhabi Nagydíj

 • vas
  09
  dec
  2018

  Mikulás Rally