Gerilla Garage Magazin

Nem bírsz magaddal – Mitsubishi Lancer Evolution II GSR

Gerilla Garage bemutató

Melyik rallyszurkoló szívét ne dobogtatná meg egy Mitsubishi Lancer Evo II, abból a korból, amikor még csak tanultuk, mit is jelent az evo szó. De nem csak a ralisok szeretik a Mitsut, ami egykoron űrhajó volt a magyar utakon.

Részlet a Rally Café 2020. januári számában megjelent cikkből

Szöveg: Leo (Gerilla Garage) kép: Csizik Rolnad

Vannak azok a fajta gyermekkori álmok, berögződések, amiket az ember egy életen át felidézget olykor-olykor. Sokszor ezek az álmok felnőttként sem múlnak el, ilyenkor lesznek belőlük célok, amiket el akarunk érni.

Nagyjából így történhetett ez Andrással, az autó jelenlegi tulajdonosával is. Már korán, gyermekkorában „bele lett nevelve” a márka szeretete, így valamilyen szinten adta magát a dolog, hogy belőle bizony Mitsu-fan lesz.

Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy édesapja minden nap iskola után egy bazi nagy husángot csapkodva várta, hogy hazaérjen, majd: „Na, Andriska most pedig Mitsubishi rajongót csinálok belőled, ha akarod, ha nem.” Aki a nyolcvanas évek végén, vagy a kilencvenes évek elején született, annak nem volt nehéz beleszeretni a márkába. 

Megjelentek az utakon is a Colt/Lancer utcai verziói, amik akkoriban űrhajónak számítottak. Ez volt az a korszak, amikor a régi szoci autókat elkezdték lecserélni nyugati autókra, főleg Suzukikra, ami ugye marhára nem nyugati, de ez akkoriban senkit se érdekelt. Meg annyira nem is fontos.

A lényegesebb, hogy ebbe a közegbe érkezett meg a kilencvenes évek elején a Lancer, úgyhogy nem meglepő, hogy azonnal kitűnt. Már csak a felszereltség miatt is, hiszen a legtöbb ekkoriban hazánkba érkező Lancer alapból négy elektromos ablakkal, elektromos, fűthető tükrökkel volt felszerelve. Volt klímás, és tetőablakos is, természetesen teljesen elektromos, nehogymá’ kurblizni kelljen.

A teljes cikket elolvashatod a Rally Café 2020 januári számában, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon.
Ha nem akarsz várni, azonnal elolvashatod a digitális Rally Caféban, amit itt találsz: http://www.dimag.hu/magazin/RallyCafe

Érdemes elolvasni

Bútor Robi időgépével a címlapon megjelent a Rally Café

mihalyi.csaba

Felgyorsultak a magyarok, de mitől lettek ennyire jók?

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. májusi száma

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.