ERC Historic Rally

Nem indulhatnak az olaszok a Costa Brava Rallyn

A spanyol Costa Brava Rally szervezői úgy döntöttek, hogy a koronavírus által leginkább érintett ország, Olaszország versenyzői nem állhatnak rajthoz a Historic ERC szezonnyitóján.

 
Délelőtt beszámoltunk róla, hogy Olaszországban elhalasztották a Sanremo Rally Storico versenyt, mely a Historic ERC második idei versenye lett volna, most pedig a szezonnyitó Costa Brava Rally szervezői hoztak radikális döntést.
 
A koronavírus okozta lehetséges kockázatok elkerülése érdekében a spanyol szervezők úgy döntöttek, hogy nem engedik elindulni az olasz versenyzőket.
 
Olaszországban a legfrissebb adatok szerint 3858 koronavírusos esetet diagnosztizáltak, és a vírus által Európa leginkább érintett országa.
 
“A közegészségügyi ajánlások és a katalán védelmi terv értelmezése alapján úgy döntöttek a 68. Costa Brava Rally szervezői, hogy korlátozzák a versenyzők rajthoz állását a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. – áll a szervők közleményében. A spanyol állam legfontosabb historic versenye március 13-14 között kerül megrendezésre Girona központtal. A szervezők döntése azt jelenti, hogy a koronavírus által leginkább veszélyeztetett országok indulóit nem engedik elrajtolni. Ez a döntés minden olasz versenyzőt érint, akik neveztek a futamra. A szervezőket kötelezik minden ajánlás betartására, melyet a spanyol Egészségügyi Minisztérium hozott. A verseny jelen pillanatban megtarthatónak tekinthető, de az egészségügyi hatóságok a következő napokban döntenek a verseny által jelentett kockázati szintről.”
 
Spanyolországban 296 vírusos eset történt eddig.
 
A versenyre 86 nevezés érkezett, köztük 15 olasz versenyző. A magyarok közül hárman állnak rajthoz.

Érdemes elolvasni

Turán nyerte az Eger-Ózd Rally prológját

Hund Gábor

Eger-Ózd Rally 2021 – Szombati rajtlisták

Hund Gábor

Változott az ERC naptár

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.