Rally Rally 2 Sajtóanyag

Nem keserednek el, Fehérváron támadni fognak!

A Szilveszter Rallye óta nem ült versenyautóban a Szetei Norbert – Tisch Gábor páros. A hosszú kihagyás ellenére remekül kezdték a Miskolc Ralit, de sajnos nem látták meg a célt. Norbival beszélgettünk a versenyük történéseiről.

Több mint négy hónap után ültetek ismét versenyautóba. Nem sok ennyi kihagyás egy versenyzőnek?

– Sziasztok! Négy hónap rengeteg idő autózás nélkül, nincs idő gyakorolni, teljesen új volt az autó is, úgyhogy sok volt az ismeretlen, ennek ellenére nagyon vártuk a versenyt és az autózást, hiányzott már mindkettőnknek.

Az Eger Ralin még nem láthattunk benneteket, ennek mi volt az oka?

– Egerben nem mentünk, anyagi okok miatt. Igazából sosem mentem életemben még az Eger Ralin, mert addigra sosem állt össze a kocsi, vagy az anyagi keret. Nem is tudom, nekünk ez az évkezdet mindig nehézkesen ment, de aztán beleugrunk és megy minden. 🙂 Természetesen lent voltunk három napot, követtük a versenyt, jó hangulat volt.

Ezt az autót is a Bakó Rallye Team bocsájtja a rendelkezésetekre és készíti fel nektek?

– Igen, Bakó Laci és csapata hozza és szervizeli az autót, mint tavaly. Jó a hangulat, megértjük egymást, baráti a viszony. Másik kocsival mentünk, mint tavaly. Laciék is fejlesztenek, lassan cserélik a régebbi kocsikat újabbakra. Van már több Peugeot 208-as is, reméljük nemsokára kipróbálhatunk egyet.🙂

A 25. Miskolc Rallye prológján rögtön bekezdtetek, hiszen a Rallye2-es mezőny negyedik idejét futottátok. Mekkora adrenalint jelentett kigurulni a több ezer néző elé?

– Jó kezdeményezés a prológ, az időjárás kicsit megtréfálta a versenyzőket és a nézőket is, de ennek ellenére jó volt a hangulat! Paolo Diana külön színfoltja volt a miskolci versenynek. Természetesen nagy élmény ennyi ember előtt körözni, főleg, hogy slick gumikkal mentünk, de az első-kerekesekkel nem lehet látványosan menni, így íven próbáltunk gyorsabban haladni. Sok néző előtt hatalmas adrenalin menni, de a csúcs a Barum Rallye prológ volt a városban, ahol simán 50 ezer ember volt…

Másnap a bükkszentkereszti szakaszon még abszolút kilencedik időt mentetek, aztán a többi gyors már nem sikerült valami fényesre… Mi volt ennek az oka?

– Igen… Azért titkon bíztunk a száraz időben, így a parc fermébe is slick gumikon álltunk be. Reggel azonban rá kellett döbbenni, hogy eső van… Persze nem volt eső gumink, puha használt slicket vágtak meg a fiúk a reggeli tizenöt perces szervizben. A mezőny nagy része új gumikat rakott fel, nekünk csak használt volt. Az első bükkszentkereszti szakasz jól sikerült, bemelegítésként. Szeretem ezeket a pályákat, mentem rajtuk többször is. A többi szakasz nem volt ilyen egyszerű, a két hosszún mindig utolértük az előttünk rajtoló autót és nehezen tudtuk kikerülni. Sátán elment az átbeszélő, fél távot mutogatva jöttük. Nem volt könnyű, rengeteg felhordás volt. Az egyik szakaszon defektet is kaptunk. Nehéz verseny volt, sokan elestek, így nem vállaltunk 100%-ot. De a pályák igazi rallye szakaszok, nagyon tetszettek! Gábor is nagyon profi, óriási munka volt! A kocsi is jó volt addig a szakaszig…

Sajnos nem fejeztétek be a versenyt…

– A második körre félkemény gumikkal mentünk ki, mert melegedett az idő. Gyorsultunk Bükkszentkereszten és jó kedvvel vágtunk neki Garadnának. Jónak éreztem a tempót, de sajnos az utolsó ötszáz méteren leállt a kocsi, valószínűleg csapágyas lett a motor… 😞 Legurultunk a célig, itt leadtuk a menetlevelet. Nagyon sajnáljuk, mert rettentően élveztük a versenyt… Nem keseredünk el, előre nézünk, Fehérváron támadunk újra!!!

Szöveg: Sipos Attila
Fotó: RallyFeeling.hu

Érdemes elolvasni

Turán nyerte az Eger-Ózd Rally prológját

Hund Gábor

Eger-Ózd Rally 2021 – Szombati rajtlisták

Hund Gábor

Visszatér a régi kerékvágásba a Korda Racing

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.