ORC Sajtóanyag

Nem várták meg a vasárnapot

Rossz versenyigazgatói megállapított idők miatt távozott a IV. Nyíregyháza Rally-ról a Horváth Rallye Ase versenyzőpárosa, a Németh 8V Péter – Németh 16V Péter duó, akik így nem tudták megszerezni a hőn áhított év végi dobogós helyezésüket az első ORC szezonjukban.

Péter azért érkezett Nyíregyházára, hogy a P13-as bajnokság harmadik helyét megszerezze és ehhez egy jó eredményre volt szüksége.

„Fárasztó volt a sok autózás már a tréningen, csütörtökön és pénteken is több száz kilométert kellett menni, de ezt még valahogy el is tudjuk fogadni, amit már nem értünk, hogy miért nem lehetett korábban menni péntek este a szuperspeciálra. Fél kilenckor jöttünk ki a szervizből, elmentünk a rajtceremóniára, majd le Máriapócsra. Ezt a szakaszt igaz mi nyertük, de a boldogságot elnyomta a fáradságunk” – kezdte a beszélgetést Németh 8V Péter, majd hozzátette. „Szombaton az első szakaszt etapban teljesítettük a Renault Clio kiégése miatt, majd Füzéren kaptunk egy dupla defektet, ami kicsit összetörte az álmunkat. Amúgy amíg mentünk még az időnk is nagyon jó volt. Apu elmondta, hogy a 36 évnyi versenyzése alatt ilyen nem történt vele.”

A fiúk itt elengedhették volna, hogy odaérjenek a hőn áhított harmadik helyre, de nem adták fel, mentek tovább, hiszen a versenynek a célban van a vége.

„A szakasz után a mádi gyorsasági jól sikerült, majd a szervizben megbeszéltük, hogy nyomjuk, és nem adjuk fel. Újhutára szürkületben értünk, talán ez, talán más miatt nem sikerült jó időt mennünk. Füzért nagyon vártuk, de ebben a körben egy versenyen kívüli sajnálatos baleset miatt ez a gyorsasági nekünk etap lett, végül Mádot teljesítettük. Maximálisan megértjük a több órás csúszást, hiszen ezekről nem tehet sem a rendező, se más, hiszen verseny kívülálló okok miatt jött össze a rengeteg idő. Viszont amellett már nagyon nehezen tudunk elmenni, hogy a két szakasz, amit etapban teljesítettünk, oda olyan irreális átlagidőket írnak be szemtelen módon, amivel tönkreteszik mások szórakozását” – tette hozzá Peti.

A csapat az esti szerviz után a szálláson érte a hír, hogy az eredményközlőkön látott idejük éjfél előtt pár perccel a hivatalos eredménylistán már három perc plusszal szerepelt.

„Éjfélkor betelefonáltam a versenyirodára, hogy ez micsoda. Reggel újra telefonáltunk a versenyigazgatónak az volt a válasza, ha nekünk ez ennyire fontos, miért nem ültük végig az éjszakát a versenyirodán, ahogy azt mások is tették. Közöltük vele, hogy kiállunk, erre csak annyit mondott, hogy mi ne fenyegetőzzünk. Végül úgy döntöttünk, hogy ebből mi nem kérünk. Vasárnap a csapat összepakolt és több versenyzőtársunkkal együtt elindultunk haza” – zárta a beszélgetést Németh 8V Péter.

Köszönjük Partnereinknek a támogatást!

Sári Péter

Érdemes elolvasni

Dobogós helyekért küzdött Zsigovits Norbert és Szőke Márk

Hund Gábor

Jövünk jövőre is!

Hund Gábor

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.