WRC

Nem volt tisztességes Tänak követelése?

A hírek szerint nem lett túl népszerű Ott Tänak menedzsere, Markko Märtin a rally-világbajnokság egyetlen csapatánál sem. A finn sajtóban kiszivárgott hírek szerint az egykori vb-futamgyőztes észt kőkemény tárgyalópartner volt, sőt, túlságosan is kemény.

Tänak jelenlegi csapatvezetője, Tommi Mäkinen nagyon diplomatikusan válaszolt még a legprovokatívabb kérdésekre is és csak abból a mondatából lehetett valamit elcsípni a háttérben zajló tárgyalásokból, amikor azt mondta,

nekem a Toyota csapatot kell építem, de megértem, hogy ők meg a saját csapatukat építik…

Állítólag a tárgyalások egy része R5-ös versenyautók futtatásáról is szólt, amelyet a két észt közös csapatukban versenyeztetett volna. Timo Juohki, Jari-Matti Latvala, Teemu Suninen és Kalle Rovanperä menedzsere – Tommi Mäkinen egykori menedzsere – egyenesen azt állította, hogy olyan követelésekkel éltek, amik nem tisztességesek és hogy szerinte az ilyen viselkedést nem felejtik el soha és előbb vagy utóbb visszaüt.

“Tényleg nagyon kemény tárgyalófél volt – mondta Andrea Adamo, a Hyundai csapatvezetője Märtinról. – Mondtam is, hogy valaha szurkoltam neki, még két modellt is vettem a versenyautóiról, egy Fordot és egy Subarut, de soha sem szurkoltam volna neki, ha tudom, hogy ilyen kemény tárgyalófél.”

Tänak azonban végül aláírta a szerződést a Hyundaihoz, Markko Märtin pedig Adamo két modellautóját.

A finn médiában napvilágot látott pletykák szerint Tänak már a nyáron hosszabbított volna a Toyotával, de Märtin tanácsára kivárt és végül egy sokkal előnyösebb szerződést írt alá.

Érdemes elolvasni

WRC 2021 – Arctic Rally Finland – Szerda & Csütörtök / Wednesday & Thursday – MGR Images

Hund Gábor

Adamo: Csak a győzelem az elfogadható!

Hund Gábor

Meg van, hol debütál a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató