ORC Sajtóanyag

Neukirchnerék vezető helyről estek ki

A 13-as kategória vezető helyéről esett ki a 2020-as Eger Rallyn a Speed Technika Hondás párosa, a Neukirchner András – Németh 16V Péter.

A srácok az első két szakaszon jól autóztak, mindkétszer megnyerték a kategóriájukat.

„Az első szakasz elején biztonságit mentünk, nem ismertem még a gumit 100%-osan, majd amikor beértünk Egerbaktára onnantól elkezdtem élvezni, a felhordásokon egész jól mentünk. A második hosszú szakaszra, amit már teljesen sötétben autóztunk tudtunk 22 másodpercet javítani, úgy hogy a gyors végére elmelegedett a fékünk” – kezdte a beszélgetést Neukirchner András, majd hozzátette. „Ekkor a kategóriát már 36 másodperccel vezettük, ám ORC 2WD-ben hasonló idő lemaradásunk volt.”

Volt egy apró problémájuk, az egyik féltengely gumiharang szakad szét. A szervizes fiúk indították a stoppert és mindössze négy percükbe telt kicserélniük. Az volt a terv, hogy megjavítják és vasárnap visszateszik a kocsiba.

„Az esti szervizben átvizsgálás közben derült ki, hogy elszakadt egy féltengely gumiharang. Ekkor kicserélték a féltengelyt arra, ami a buszban volt. Amikor berakták kiderült, hogy ez a rövidebb verzió, amit ki kell hézagolni alátéttel” – tette hozzá András.

A tartalék alkatrész nem bírta sokáig, vasárnap reggel tönkrement, amiért Andráséknak ki kellett állni a versenyből.

„Sajnos a vasárnap reggeli első gyorsasági szakaszán az első jobbos kanyarban szétcsúszott az este kicserélt féltengely. Szilágyi Tomi mérges volt magára, hogy nem cserélték ki vissza a régire a reggeli szervizben, de egyáltalán nem kellene ezért hibáztatnia magát. Jó úton járunk az autóval, nagyon élvezetes vele menni” – zárta a beszélgetést Neukirchner András.

Folytatásban a csapat a bajnokság következő versenyére a vértes Rallyra látogat majd el.

Köszönjük Partnereinknek a segítséget!

Érdemes elolvasni

Idén is lesz ERC mezőny a Rally Hungaryn

Hund Gábor

Brnoban már bajnoki címekért küzdöttek a GRT újoncai

Hund Gábor

Szerencsés győzelem a Kakucs Ringen

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!