Mihályi Csaba blogja WRC

Neuville a győzelemével bukott egy versenyt

Történelmi győzelmet aratott Thierry Neuville a Monte-Carlo Rallyn, ahol 2007 óta kizárólag Sébastien Loeb és Sébastien Ogier osztoztak az első helyen, már amikor vb-futam volt a Monte. Neuville azonban a sikerének köszönhetően vezeti a vb-t, ami azt jelenti, hogy a következő versenyen elsőnek rajtol, ami könnyen egy elbukott futamhoz vezethet.

Egyelőre sajnos nem tudjuk, hogy a Svéd vagy a Mexikó Rally lesz-e a világbajokság második futama, miután a svéd helyszínen egyelőre nincs hó és jelen állás szerint, ha csak nem történik valami csoda, nem valószínű, hogy meg tudják rendezni a verseny.

Thierry Neuville, Svéd Rally 2019

Ha a Svéd Rally elmarad, akkor a Mexikó Rally lesz a következő verseny. Bármi is történjen, az biztos, hogy a vb második futamám Thierry Neuville rajtol majd elsőnek, ami mind a két rallyn nagy hátrányt jelent.

Ha Svédországban friss hó esik a pályákra, akkor az elsőnek rajtoló feladata a nyomvágás. Mexikóban ugyanez a helyzet a murván. Általános vélekedés, hogy elsőnek rajtolva mindkét versenyen nagy hátrányban van az ember és mivel pénteken nem tud jó eredményt elérni, a következő két nap is az első között kell pályára lépni, így bukja az egész versenyt.

Thierry Neuville–Nicolas Gilsoul, Monte-Carlo Rally 2020

A Svéd és a Mexikó Rallyt is megnyerő Sébastien Ogier szerint elsőnek rajtolva lehetetlenség ezen a két versenyen győzni, bár erre már ő maga is rácáfolt.

“Nagyszerű volt megnyerni a Monte-Carlo Rallyt és történelmet írni, de a következő versenyen nagy gondban leszünk” – mondta Neuville.

Korábban úgy tartották a vb-n, hogy az első három versenyt, a Monte-Carlo, a Svéd és a Mexikó Rallyt túl kell élni és utána kezdődik igazán a bajnokság, a kevésbé extrém versenyekkel. Ha ennek hihetünk, akkor a mezőny az áprilisi Argentin Rallyra rendezi majd sorait.

Addig valószínűleg lesz egy-két változás a vb élén.

Thierry Neuville–Nicolas Gilsoul, Mexikó Rally 2019

 

Érdemes elolvasni

Bővíti finn központját a Toyota

Hund Gábor

Evans: Egy WRC futam nem lehet reptéri rendezvény

Hund Gábor

Csak Evans nyújtott tökéletes teljesítményt Törökországban

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!