Neuville: A WRC-nek állandó versenyigazgató kell

A Hyundai belga versenyzője, Thierry Neuville arra kérte az FIA-t, hogy egy állandó versenyigazgatót jelöljön ki, aki mindenben dönthet. A belga versenyző ezt az után kérte, hogy Chilében lassítania kellett a második szakaszon, miután rosszkor rajtoltatták el.

A Chile Rali második szakaszán még a nullás előfutó autó a pályán volt, amikor Thierry Neuville elrajtolhatott, majd a belga versenyzőt piros zászlóval lelassították. A Hyundai versenyzője végül megállapított időt kapott, ami 6.6 másodperccel rosszabb volt Ott Tanak idejénél.

“Hogy döntöttek a megállapított időről? A szakasz első részidejénél 7 tizeddel gyorsabb voltam Ottnál, mégis 6.6 másodperccel gyengébb időt kaptam. Szükség van a szabályozás felülvizsgálatára, és egy állandó versenyigazgatót kellene kijelölni. Ugyanígy van a Forma 1-ben is.” – mondta Thierry Neuville.

A belga versenyző állítását erősíti, hogy a szakasz második teljesítésénél 17.6 másodperccel volt gyorsabb Tanaknál.

Az FIA raliigazgatója, Yves Matton elismerte, hogy a megállapított idő valóban nem volt túl jó. Hozzátette, amíg Neuville rossz időnek gondolta a megállapított időt, addig két versenyzőtársa arra panaszkodott, hogy túl jó idő volt.

Thierry Neuville végül nem fejezte be a Chile Ralit, miután szombaton hatalmas balesetet szenvedett. A belga versenyző lábának sérülése azonban már a múlté, hiszen Portugáliában a legjobb időt érte el a hivatalos teszten.

Közelgő események

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali

 • vas
  04
  aug
  2019

  WRX: Kanada