WRC

Neuville: Cserben hagytam a Hyundait

Thierry Neuville szerint azzal, hogy a Monza Rally negyedik szakaszán kiesett, cserben hagyta csapatát a vb címért folytatott csatában.

 
Thierry Neuville a Monza Rally negyedik szakaszán előbb egy lassítót talált el, majd egy nagy pocsolyán átkelve megállt autója. A belga versenyzőnek így véget ért a mai nap és kiszállt a vb címért folytatott csatából. Az autó mentéséig megállították a szakaszt.
 
“Csalódott vagyok a kiesés miatt, mert cserben hagytam a csapatot. – mondta Thierry Neuville. Megpróbáltam mindent megtenni a folytatásért, de nem sikerült. A szakaszon előbb egy lassítót rontottunk és megrongálódott a felfüggesztés. Az autó vezethető maradt, ha végig tudtam volna menni a szakaszon, akkor 20-25 másodpercet vesztettem volna. Sajnos a pocsolyában a motor vizet szívott, ezért leállt és nem sikerült újra indítani. Azt hiszem, a motor nem sérült túlságosan, csak a víztől kell megtisztítani.”
 
Neuville eredménye fontos lett volna a Hyundainak is a gyártók bajnokságában, mivel a dél-koreai gyártó csupán 7 ponttal vezet a Toyota előtt.

Érdemes elolvasni

Tanak szárnyalt az első napon

Hund Gábor

4 kérdés – 4 válasz: Mads Östberg

Hund Gábor

Tanaké az első szakasz, Hyundai 1-2

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató