WRC

Neuville és Evans is kimondta a számukra fájdalmas dolgot

Thierry Neuville és Elfyn Evans szerint is az Acropolis Rally után a Hyundai és versenyzői számára eldőlt a gyártói és pilóták vb címe is.

 
“Ezen a versenyen egyértelműen meg sem közelítette azt a teljesítményünk, azt amit szerettünk volna. – mondta Thierry Neuville. Már a verseny elején a műszaki hibával eldőlt számunkra minden, utána már nehéz volt felzárkózni. Nem tudtam a folytatásban elég gyors lenni, mert az első között kellett indulnom. Igazából most mind a három Hyundai versenyző hátrányban volt a Toyotával szemben, amit jól mutat, hogy a japán gyártó a Power Stage-n hármas győzelmet aratott. Úgy tűnik, a versenyzők és a gyártó vb címe is elvesztett számunkra. Nincs semmi okunk, hogy elégedettek legyünk a verseny után.”
 
Neuville szerint Görögországban nem volt esélye nyerni.
 
“Úgy érzem, hogy nyerni nem tudtunk volna, de a negyedik hely meglehetett volna, amivel még mindig közelebb lennénk Ogier-hoz. Sajnos ezt az eredményt nem sikerült elérni, és ilyenkor észre kell venni, hogy elúszott a bajnoki cím. Nehéz a helyzet, de nem adjuk fel és még néhány évig biztosan lesz esélyünk a bajnoki címre a Hyundaijal.”
 
Thierry Neuville jelenleg 50 pontos hátrányban van Sébastien Ogier mögött és egy versenyen maximálisan 30 pont szerezhető.
 
Elfyn Evans szerint is eldőlt a bajnoki cím Ogier és a Toyota javára.
 
“Egyértelmű, hogy ez a cím eldőlt Ogier javára, de a szezon végéig még mindent megteszek. – mondta Elfyn Evans. Már a verseny előtt messze voltunk Sebtől és most még messzebb.”
 
A walesi toyotás hátránya 44 pont a bajnokságban.
 
A Toyota 57 ponttal előzi meg a Hyundai a gyártók között.

Érdemes elolvasni

Meg van Fourmaux új navigátora

Hund Gábor

Navigátort váltanak a fiatalok

Hund Gábor

Így látta Makai Gergely hivatalos fotósként az Acropolis Rallyt (videő)

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.