WRC

Neuville: Evans is vb esélyes

Thierry Neuville szerint Elfyn Evans a Montén mutatott teljesítményével bejelentkezett az idei vb címre. Evans sokáig tudta vezetni a versenyt, de végül a harmadik helyen zárt.

 
Elfyn Evans komoly harcot folytatott a Monte-Carlo Rallyn a győzelemért Thierry Neuville-lel, Sébastien Ogier-val és a kieséséig Ott Tanakkal is.
 
A Toyotát először vezeti walesi pilóta aztán vasárnap már a tapadás miatt kevésbé tudott harcolni Thierry Neuville-lel, a végső győztessel, és a Power Stage után csapattársa, Sébastien Ogier is megelőzte, így harmadik helyen zárt.
 
Thierry Neuville szerint Elfyn Evans idén több versenyt is nyerhet és a vb címért folytatott csatában is érdekelt lehet.
 
“Elfynnek nagy a tempója és nagyon tehetséges, azonnal otthonosan vezette a számára új Toyotát. Ez mindenképpen ígéretes számára. Korábban már láthattuk, hogy nagyon gyors aszfalton, de szerintem idén más felületen is gyors lehet. Biztos vagyok benne, hogy több versenyt is fog nyerni 2020-ban. Mindenki tudja, hogy a Toyota milyen erős, de nekünk jobban feküdtek a vasárnapi pályák és irányítani tudtuk a versenyt.” – mondta Thierry Neuville.
 
Elfyn Evans szerint nem kell hosszú távon tervezni, elég versenyről versenyre célokat kitűzni.
 
“Nincs értelme hosszú távon tervezgetni, sokkal jobb ha versenyről versenyre haladunk és próbáljuk kihozni a maximumot. Azt hiszem, korábban már megmutattuk, hogy gyorsak vagyunk minden útfelületen, és most az autó is nagyon tetszik. Murván még keveset vezettem, ezért meg kell várunk, hogy mennyire lesz jó ezen a felületen vezetni az autót. Az előzetes eredmények alapján bizakodhatunk murván is.” – mondta Elfyn Evans.

Érdemes elolvasni

Rovanpera: Ez most nem tetszett

Hund Gábor

Makinen javaslatot tett utódjára

Hund Gábor

Makinen: Tanak teljesen hülye és sportszerűtlen volt

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!