Neuville: Fejlesztés nélkül nincs esély a vb címre

A Hyundai belga versenyzője, Thierry Neuville szerint csapatának jelentős fejlesztéseket kell végrehajtania, ha 2019-ben szeretnék megverni a Toyotát és Ott Tanakot.
 
Thierry Neuville bosszús, hogy ismét második helyen végzett a WRC pontversenyében, és csapatát fejlesztésekre szólította fel.
 
“Ha nem nő a sebességünk és a teljesítményünk, akkor jövőre biztosan nem tudjuk megverni Ott Tanakot és a Toyotát. Szükségünk lesz a fejlesztésre, mely nem csak egy területet, hanem az egész autót érinti.” – mondta Thierry Neuville.
 
A Hyundai Motorsport teljes jövő évi csapatfelállása még nem tisztázott, ennek bejelentése jövő héten kerülhet sorra.
 
A 2016-os Argentin Rali óta, ahol Hayden Paddon tudott nyerni csupán Thierry Neuville tudott győzelmet elkönyvelni a Hyundainál és a belga versenyző hiányolja csapattársai segítségét is.
 
“Idén többször is láthattuk, hogy a csapatok miként segítenek első számú versenyzőiknek a csapattársak által. Én azonban erre nem számíthattam. A csapat versenyzőinek teljesítménye pedig kihatással van a gyártók pontjaira is.” – tette hozzá Neuville.
 
Michel Nandan csapatvezető elfogadta, hogy versenyzője fejlesztést sürget.
 
“Nem tudom, hogy mit tervez fejleszteni a Toyota, de nálunk mindenki azért dolgozik, hogy jövőre felzárkózzunk melléjük. Télen folytatjuk a motor, a sebességváltó és a felfüggesztés fejlesztését. Nem hagyjuk abba a munkát.” – mondta Nandan.

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein