WRC

Neuville: Martijn nagyszerűen végezte feladatát

Thierry Neuville a harmadik helyen zárta a Monte-Carlo Rallyt, melyet tavaly Nicolas Gilsoullal megnyert. Idén pár nappal a verseny előtt kellett navigátort váltania, de Martijn Wydaeghe felvéve a WRC tempóját nagyszerűen végezte feladatát.

 
A Hyundai Motorsport nem várt konkrét eredményt Thierry Neuville-től az idei Monte-Carlo Rallyn a navigátor csere után, azonban a belga versenyző így is szeretett volna dobogóra állni, ami végül sikerült is. Neuville dicsérte Martijn Wydaeghét a verseny után.
 
“Kicsit több, mint egy hete navigátor nélkül maradtam és fontos döntést kellett hoznom. – mondta Thierry Neuville. A csapattal végül Martijn Wydaeghe mellett tettük le voksunkat. Nem voltak elvárások velünk szemben a Montén, igazából nem tudtuk előre, hogy miként tudunk együtt dolgozni. Az elmúlt években jó volt a tempóm ezen a versenyen, így személyes célom a dobogó megszerzése volt. Ugyanakkor tudtam, ez nehezebb lehet, mint bármikor a múltban. Martijn végel nagyszerű munkát végzett, pedig a verseny előtti szombaton beszéltük át az itiner készítési szokásaimat és a verseny sem volt könnyű. Volt néhány jó szakaszunk, de még gyorsulnunk kell a jövőben.”
 
Neuville szerint Wydaeghe kiválóan tudta felvenni egy WRC tempóját, pedig korábban nem ült hasonlóan gyors autóban.
 
“Martijn már sok versenyen navigált, de WRC-ben, mely sokkal gyorsabb a többi autónál még nem. Nagyszerűen dolgozott össze a jégkémekkel, pedig volt minden ezen a versenyen: esős, száraz aszfalt, fekete jég, hó, álló víz. Kicsit furcsa volt a hangja, mert más, mint Nicolas-é volt. Szívesen harcoltam volna a győzelemért is, de ezúttal voltak gyorsabb párosok is.”
 
Neuville az Arctic Rallyn is Martijn Wydaeghével áll rajthoz.
 
“Martijn lesz a navigátorom a következő versenyen is. Átbeszéltük, hogy miket kellene még változtatnia, és ha sikerül, akkor hosszabb távon is tudunk együtt dolgozni. Lenyűgözött higgadtsága, én idegesebb voltam, mint ő az első szakasz előtt. Csak gratulálni tudok neki és köszönöm a hétvégén nyújtott munkáját!”
Fotó: Red Bull

Érdemes elolvasni

Wydaeghe beszélni tanul

Hund Gábor

Oliver Solberg a bemutatkozásról, őszintén

Hund Gábor

Lappi évek óta nem volt ennyire felszabadult

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató