Neuville: Talán túl optimista voltam

Thierry Neuville elmondta, talán túl optimista volt és túl gyorsan érkezett szombati balesete helyszínére. A belga versenyző bal lába megsérült, de a jövő héten már tesztelni szeretne.

Thierry Neuville a szombat délutáni verseny előtt érkezett vissza a Concepcióni kórházból mankóval a szervizparkba, ahol már a balesetének okait is elmondta.

“Pontosan nem tudom, hogy mi történt, de talán egy kicsit túl gyorsan érkeztem a jobb kanyarba. A pályabejárás után talán túl optimistára írtam az itinert. Egy enyhe jobbos kanyar után padlógázas rész következett. Kissé szélesen fordultam, majd a bukkanó után az út menti partoldalnak ütköztünk, ami azonnal felborította az autót. Az egyik legnagyobb balesetem, ha nem a legnagyobb volt ez.” – mondta Thierry Neuville.

A Hyundai Motorsport versenyzője kitért sérülésére is.

“A baleset után a bal lábam fájt és némi vérzést is észrevettem. Azonnal kértem a csapatot, hogy küldjenek mentőt. Végül mentőhelikopterrel vittek mindkettőnket a Concepcióni kórházba, ahol gyorsan és szakszerűen elláttak. A bal lábam egyelőre nem terhelhetem teljesen, de a jövő héten már szeretnék a Portugália előtti teszten vezetni.” – mondta a belga versenyző.

Neuville a vb pontverseny élén állva érkezett Chilébe, ezt a helyet azonban most valószínűleg elfogja veszíteni, de a belga pilóta ezt annyira nem is bánja.

“Ha nem fogjuk vezetni a bajnokságot, akkor az első napon nem kell annyira takarítanunk, ami több esélyt ad a jó eredményre is. Szoros lesz a bajnokság Sébastien Ogier, Ott Tanak és köztem.” – zárta Neuville.

Nicolas Gilsoul navigátor nem sérült meg a balesetben.

 

Fotó: @World

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali