WRC

Neuville: Több szakasz végén is megszédültem

Thierry Neuville úgy tűnt, hogy nyerni tud Törökországban, sőt a Hyundai kettős győzelme is reálisnak tűnt. Egészen vasárnap reggelig, amikor jött a maratoni szakasz és a defekt után végül a második helyezéssel kellett beérnie a belga pilótának.

 
“Nyilván csalódottak vagyunk a második hellyel. – mondta Thierry Neuville. Egész hétvégén jó teljesítményt nyújtottunk, jó volt a tempónk és nagy hibákat sem vétettünk. Jól kezeltük a gumikat is. Sajnos, vasárnap reggel nem volt szerencsénk. Tudtuk, hogy óvatosan kell mennünk és eszerint is cselekedtünk. Azonban sok más versenyzőhöz hasonlóan nekünk sem volt szerencsénk. Elvesztettük a győzelem lehetőségét, ezután a második helyért kellett harcolni és örülünk, hogy ez, valamint a Power Stage győzelem meg lett. A pozitívumokat kell eltennünk erről a versenyről, hogy közelebb kerültünk az élmezőnyhöz. Ez volt a fő célunk. Még tudunk a bajnoki címért harcolni, az ötödik hely jó rajthelyet jelent Szardínián. Amíg van matematikai esélyünk, addig harcolunk, győzelmeket szeretnék, éhes vagyok a sikerre.”
 
A török versenyt megnyerő Elfyn Evans mögött 32 pontos hátránnyal várhatja Neuville a folytatást, a következő két versenyt.
 
Neuville felhívta a figyelmet arra, hogy az autók után sokszor porban kellett vezetni.
 
“Az FIA-nak és a szervezőknek gondolniuk kellene a pályán megrekedő porra. Senki sem érezte Törökországban emiatt biztonságban magát. Az a szerencse kérdése, hogy a szél éppen elfújja vagy sem a port.”
 
A belga pilóta elárulta, az autóban lévő nagy melegben többször is megszédült egy-egy szakasz végén.
 
“Felszeretném hívni a figyelmet arra is, hogy iszonyatosan meleg volt az autókban. Ebben szerintem a többi pilóta is egyetért. Régóta panaszkodunk, hogy az oldalsó ablakokon lévő fólia csak kicsit véd a melegtől, de nem engedi be a friss levegőt. Ezt említettem a többi pilótának is és egyet értettek. Néhány szakasz végén megszédültem és ki kellett szállnom az autóból és csak 10-15 perc után lettem jobban. Fizikailag jó állapotban vagyok, de ez a meleg mégis megvisel mindenkit.”
Fotó: Red Bull

Érdemes elolvasni

WRC Rally Croatia 2021 – Supplementary Regulations

Hund Gábor

Nemcsak Solberg vált navigátort az Arctic Rally előtt

Hund Gábor

A Toyota és a Hyundai verseny előtti kalandjai Lappföldön

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató