WRC

Neuville tudja, mi hiányzott a második helyhez

Thierry Neuville és Kalle Rovanpera egészen az Arctic Rally céljáig csatázott a második helyért, a belga versenyző azonban végül a harmadik lett. A Hyundai pilótája választ is adott arra, hogy mi hiányzott a második helyhez.

 
“Korábban többször is nyerni tudtam egy olyan csatában, mely még nyitott volt a Power Stage-n. – mondta Thierry Neuville az Arctic Rally utáni sajtótájékoztatón. Tudtam, hogy ma nagyon nehéz dolgom lesz, ha megszeretném előzni Kalle Rovanperát. A szakaszon nagy időkülönbséget nem lehetett tenni, csupán néhány kanyar volt, ahol, ha kockáztatsz, akkor lehet némi időt nyerni. Vélhetően többet kellett volna kockáztatni annál, amit tettem a második helyért. Azonban nagyon fontos verseny volt ez a csapat számára, hiszen a Monte után muszáj volt javítanunk. Összességében elégedett vagyok a harmadik helyezéssel, mert fontos pontokat szereztünk a csapatnak. Jelenleg a bajnokság második helyén állok, úgyhogy nem lehet panaszom.”
 
Thierry Neuville végül 2.3 másodperccel csúszott le a második helyről, ehhez azonban kellett a szombati utolsó szakaszon elért remek eredmény is, ahol 12.3 másodperc előnnyel tudott nyerni csapattársa, Ott Tanak és 13.1 másodperccel Kalle Rovanpera előtt.
 
“Úgy éreztem a célba érve, hogy lehettem volna gyorsabb is. Ez a különbség vélhetően azért jött össze, mert délután jobban kezeltem a gumikat. Ugyanakkor nagyon tisztán tudtam vezetni azon a szakaszon és nagyon élveztem is. Régen nem élveztem ennyire a versenyzést, mint most hétvégén. Az autó kiválóan működött, azt tette, amit szerettem volna. Szombat reggel Martijnnal (Wydaeghe) való kommunikációs hiba miatt 5-10 másodpercet vesztettem.”
 
Neuville néha nehezen értette navigátorát, akinek nem a francia az anyanyelve.
 
“Martijn bár beszél franciául, a flamand az anyanyelve, emiatt néha nehéz a tökéletesen kommunikálnunk. Az átbeszélőn keresztül például néha nem értettem tisztán, hogy 50-et, vagy 70-et mond. Ezért néha tétováztam. Néhány kanyarban emiatt a kelleténél lassabban mentem, és talán ezért is vesztettem el a csatát a második helyért. Összességében azonban jól dolgoztunk össze, az autó jól működött és a csapat is jól dolgozott.”
 
Andrea Adamo nem volt túl boldog a Monte után, és megpróbálta csapatát kissé jobban ösztönözni a jobb eredményre.
 
“Néhány éve már ismerem a főnökömet és egyre jobban megismerem. Azt gondolom, hogy sikerült a Monte után megmutatnia a helyes irányt. Tudta, hogy új navigátorom van, ezért nem is kért lehetetlenséget azon a versenyen. Ott Tanaknak sem sikerült jól az a verseny, de megtudta mutatni az autó erejét és talán két autónk is a dobogón zárhatott volna. Most sikerült visszavágni a Monte rossz eredményeiért. Andrea Adamo néhány embert a helyes útra terelt. Mi is sokat tudtunk az autóban ülni a verseny előtt és ennek a gyümölcse lett most meg.”
 
Thierry Neuville akárcsak most, a Montén is harmadik lett, a bajnokságban pedig négy pont hátránnyal Kalle Rovanpera mögött és ugyanennyivel Sébastien Ogier és Elfyn Evans előtt a második helyen áll.

Érdemes elolvasni

Szeptemberre tolódhat a Finn Rally

Hund Gábor

Ezek a helyek a WRC jövőbeni céljai

Hund Gábor

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.