Rally WRC

Neuville túl az első tesztjén chilei balesete után

Thierry Neuville pénteken, hat nappal chilei horror balesete után már tesztelte a Hyundai i20 Coupe WRC-t. A belga versenyző egy teljes napon át vezetett Szardínián, ahol az Olasz Ralira készült.

Thierry Neuville még mankókkal hagyta el Chilét, ahol múlt szombaton hatalmasat esett, azonban a pénteki teszten már nem volt problémája a sérült bal lábával.

“A lábam jól van, gyorsan felépült és jól érzem magam. Az autóban nagyon jól éreztük magunkat, úgy mint az utolsó két versenyünkön. A mostani teszt Szardínián volt, ahol elsősorban Szardíniára készültünk, de kipróbáltunk olyan dolgokat is, amik Portugáliában lesznek jók.” – mondta az Autosport.com oldalnak a Hyundai belga versenyzője.

A Hyundait, mellyel múlt héten esett Neuville és Nicolas Gilsoul navigátor, már nem lehet megjavítani. A belga páros két hét múlva Portugáliában Sébastien Ogier és Ott Tanak mögött a világbajnokság harmadik helyéről indulhat.

A pénteki teszten Nicolas Gilsoul helyét Julien Vial, Neuville murva mérnöke vette át, de ez is volt a tervben, a belga navigátor nem sérült meg a chilei balesetben.

Érdemes elolvasni

Ott Tanak is csatlakozik Craig Breenhez

Hund Gábor

A Hyundai elhagyhatja a WRC-t 2021 végén

Hund Gábor

Mikkelsen a Skodával tesztelt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató