WRC

Neuville: Végül a mérnökömnek lett igaza

Thierry Neuville nem jól kezdett Spanyolországban, majd péntek délutántól dominálni kezdett és végül magabiztosan szerezte meg a győzelmet.

 
“Péntek délben változtattunk az autó beállításán, ami nagyon jól sikerült. – mondta Thierry Neuville. A mérnököm egy komolyabb változtatást hajtott végre, ami nagyon jól sikerült. Jobb volt az autó vezethetősége és az önbizalmam is jobb lett. Gyorsak voltunk és nem hibáztunk. Ez kellett a győzelemhez. Szombaton még magabiztosabb lettem, az autó hátulja csúszott, amit szeretek és sikerült jól irányítani az autót.”
 
A Power Stage előtt aztán leállt az autó és nem akart újra indulni.
 
“Volt már ilyenre idén példa, és nem sikerült ezt a problémát megoldani. Néha, leállítás után egyszerűen nem akar újra indulni az autó és ez történt most is. Szerencsére Martijnnal (Wydaeghe, navigátor) és a sportbírókkal sikerült a gyűjtőbe betolni, ahol aztán ismét elindult. Tudtuk, hogy a Power Stage trükkös lesz, mert az eleje száraz, majd a végén esik az eső s sok a víz, ezért a taktika az volt, hogy a szárazon sietünk, majd a vízen óvatosabban megyünk. Mire mi jöttünk, már rendesen felszáradt az út, de nem kockáztattam, és óvatosan beértünk a célba.”
 
Neuville a hazai, Ypres Rally után tudott ismét nyerni.
 
“11 versenyen összesen 7 dobogós eredményünk van. Csak egy versenyen nem szereztünk pontokat, de ott én hibáztam. Sok problémánk volt idén, például Kenyában, ahol egy győzelmet adtunk Sébastien Ogier-nak. Ez egy fordulópont volt a bajnokságban. Csapatként nyerünk és vesztünk is, de folytatjuk a támadást. Martijn nagyszerűen tette a dolgát hétvégén és a murvakémek is jó információkat adtak.”

Érdemes elolvasni

Oliver Solberg Hyundai i20 N Rally teszt (videó)

Hund Gábor

Ott Tanak Hyundai i20 N Rally1 teszt (videó)

Hund Gábor

Neuville és Wydaeghe kórházban a tesztbaleset után

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.