Nyirád a GRC Europe naptárában!

Max J. Pucher szervezésében jövőre megalakul a Global Rallycross Europe, melyről folyamatosan fog tudósítani a Eurosport is és melynek mezőnye ellátogat Nyirádra is.

A GRC Europe sorozat 2019-ben klasszikus versenypályákkal indul útjára.

A versenynaptár első eseménye a május 4-5-én az osztrák Fuglauban tartandó hivatalos teszt.

Az első versenyre június 29-30-án Franciaországban kerül sor, majd egy hónappal később a brit Lydden Hill, újabb két hét múlva pedig a portugál Montalegre ad otthont a mezőnynek.

Az őszi program szeptember 7-8-án az osztrák Fuglauban kezdődik, majd október 5-6-án következik a magyar, nyirádi helyszín.

Az utolsó versenyt pedig a német Buxtehide pályáján rendezik.

“Sok tervezés és munka után sikerült elkerülni versenyeinkkel a WRX versenyek idejeit. Miután aláírásra kerül a német Esteringgel a szerződés, már csak a francia helyszínnel kell ezt megtenni. Több éves szerződést kötöttünk Nyiráddal és Lydden Hillel. Külön köszönettel tartozunk Krauss úrnak, hogy Nyirádnak komoly tervei vannak a GRC Europe sorozattal. Ugyanez igaz a Lydden Hill esetében Pat Doranra is. Montalegre várhatóan az év egyik legjobb versenyét bonyolítja majd le. Az osztrák MJP Arena újjáépítése után nagyon várjuk már az első versenyt. Bízunk benne, hogy a naptár sok versenyző és szurkoló érdeklődését felkelti.” – mondta Max J. Pucher, a GRC Europe főszervezője.

A sorozatról egész napos közvetítést sugároz majd az Eurosport. A csatornán vasárnap reggel 30 perces összefoglaló kerül adásba a szombati történésekről, majd a vasárnapi döntőket élőben lehet követni, végül pedig kedden a teljes versenyhétvége összefoglalója következik.

A GRC Europe versenysorozat pilótáit 2019 elején jelentik be.

További információk a hivatalos honlapon és Facebook oldalon!

Közelgő események

 • csü
  25
  ápr
  2019

  WRC: Argentin Rali

 • pén
  26
  ápr
  2019
  vas
  28
  ápr
  2019

  Rallye1: Miskolc Rali 2019

 • vas
  28
  ápr
  2019

  WRX/S1600 RX: Spanyolország